Flere nyheder

 
Litteratur
Flere bøger om Carl, tak!

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Flere bøger om Carl, tak!
Lør. 15. okt. 2011

Efter succesen med bogen om elefantungen Carl er makkerparret Ida Jessen og Hanne Bartholin nu klar med et nyt bidrag til børnebogsgenren. "Da Carl næsten var ond" er et godt bud på endnu en nyklassiker.

Det er ofte vanskeligt at lave en toer. Især når første del var et utvetydigt hit. Dette var bestemt også tilfældet med Hanne Bartholin og Ida Jessens første bog om den lille elefant Carl. Det var tydeligt, at de to havde skabt et unikt univers, som kunne gå direkte ind i små børnehjerter. Derfor har bog nr. to også været ventet med spænding af såvel store som små.

Tegningerne er lige så skønne som i forgængeren og understreger stemningen og universet på fineste vis. Da Carl næsten var ond handler om Carl og hans lillebror Max. Carl keder sig og opfører sig derfor ikke just som verdens bedste storebror. Men efter at de to brødre har været lidt forskellige af hverdagens strabadser igennem, ender fortællingen alligevel godt. For i bund og grund er Carl jo en rigtig, rigtig god bror.

Som voksen - og til tider uforstående over for, hvad der tiltaler børn - kan det være svært at vurdere en sådan billedbog. Den umiddelbare reaktion var, at denne toer ikke kunne nå den første historie om Carl til sokkeholderne.

Men ved første højtlæsning for det kræsne treårige publikum blev alle disse tanker bragt til skamme. Efter sidste side var læst, og bogen blev lukket i, var den eneste men meget bestemte kommentar: "vi skal læse den igen".

Fire gange i træk måtte historien læses, før en pause kunne accepteres. Den svære toer var dermed erklæret lige så stor succes som etteren og har nu allerede indtaget sin faste plads blandt yndlingsbøgerne på hylden.

Man kan kun håbe, at Bartholin og Jessen vil fortsætte deres udbytterige samarbejde, og at der må komme mange flere fortællinger om Carl fremover.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Ida Jessen & Hanne Bartholin: Da Carl næsten var ond
Høst & Søn, 36 sider
ISBN: 9788763818254