Flere nyheder

 
Udstilling
Claymax 2

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Claymax 2
Tor. 13. okt. 2011

For anden gang siden 2008 lægger Kunstbygningen Filosoffen i Odense lokaler til keramikudstillingen med det kække navn "Claymax".

Udstillingen er begået af foreningen Keramisk Forum, som består af en række (hovedsageligt kvindelige) keramikere bosat på Fyn og omegn. De 19 forskellige kunstnere giver på udstillingen en række bud på, hvordan moderne nordisk keramik skal skæres, og selvom størstedelen af værkerne er holdt i jordbundne farver, bliver man overrasket over variationen på udstillingen.
Der varieres mellem både abstrakte og figurative skulpturer og motiver, til den mere brugsorienterede kunst i form af blomstervaser, krukker og frugtskåle. Udtryksmæssigt balancerer mange af værkerne i sig selv mellem det brugsorienterede og det abstrakte, for eksempel kan Dorthe Henningsens brystformede skåle fremhæves, der var udstyret med undertitlen "slikskålen til manden der har alt". Så fik man lige dét at tænke over.

Andre højdepunkter er Karin Søgaards charmerende små skulpturer af tykke damer, der soler sig i forskellige positurer, samt Tove Lorentzens små skåle holdt i hvide og limefarvede nuancer, som fik undertegnedes kæreste til at kigge i kataloget efter prislisten. Generelt hævede mange af værkerne sig over størstedelen af den keramik og brugskunst, der kan købes i selv designerprægede butikker, og egner sig til dekoration i danske hjem af den mere smagfulde slags.

Alt i alt fremviste Claymax store talenter på den syddanske kunst- og keramikscene, som kan overraske selv folk, som ikke normalt interesserer sig for denne kunstgenre. Desuden vil jeg rose Kunstbygningen Filosoffen for indretningen af de store lyse lokaler, der på afdæmpet vis sætter værkerne i forgrunden.

Keramisk Forum: Claymax 2 - Kunstbygningen Filosoffen
Yderligere info