Flere nyheder

 
Musik
Knæ, fødder og drama

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Knæ, fødder og drama
Tir. 1. nov. 2011


Ida Gard er nu ude med sit soloalbum "Knees, Feet & The Parts We Don't Speak Of". Efter mange hits på youtube og myspace, KarriereKanonen på P3 i 2008, et par overståede danmarksturnéer, en ny turné lige rundt om hjørnet og en eftertragtet plads på listen over Gaffas stjerneskud 2011. Og der er masser af gods i det melodiske og melankolske stjerneskud.

Det er tre år siden KarriereKanonen skød den talentfulde sangerinde og sangskriver afsted. Det har været ventetiden værd, for Ida Gards debutalbum Knees, Feet & The Parts We Don't Speak Of er fuld af interessante tekster og vidunderlige harmonier. Den lyriske udfoldelse er knortet, til tider naivt barnlig, humoristisk, spydig og intelligent. Ida Gard er bestemt ikke bange for at kræve lytterens opmærksomhed med sin stærke stemme og spidsfindige sangskrivning. De musikalske søstre er Alanis Morisette, Regina Spektor og Fiona Apple, men der er også et klart slægtskab Baals teatralske udtryk. Sangenes budskaber spiller hovedrollen og opsummeres ganske godt i albummets titel på en måde, som vel kunne kaldes Ida Gard'sk.

Produktionerne varierer fra voldsomme, dramatiske strygere på "Nothing's Wrong Song", til det helt nære i en alenestående wurlitzer på den dansk betitlede, men engelsksprogede, "Skak". Flere af de 12 sange byder på harmonier, der klinger rasende godt, som hos Queen i 1970erne. Der er masser af stemning og masser af hjertesmerte, som kommer godt rundt i alle melankoliens farvenuancer - også de sjove af slagsen. Teksterne, der handler om knuste hjerter og kuldsejlede drømme udspringer alle af noget selvoplevet. Ida Gard har naturligvis benyttet sig af ekstra dramatik, for at skabe dette enestående musikalske univers. Men der er også en slags confessions of a dramaqueen med sangen "Nothing's Wrong Song", som på charmerende selvoptaget og selvironisk vis beretter om ikke at blive taget seriøst, selvom man har store armbevægelser.

Ida Gard: Knees, Feet & The Parts We Don't Speak Of
Ude som download og cd fra Gateway Music