Flere nyheder

 
Litteratur
MacBook Paper

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
MacBook Paper
Tir. 1. nov. 2011

Mere end 160 sider med mere eller mindre berømmede citater udgør "Steve Jobs: Insanely Great Quotes". Citaterne er delt op i emner som teknologi, mennesker, liv og død. Bogen er lille og lækker - i god tråd med Apples produkter.

Første citat i bogen er "I want to put a ding in the universe." Det er så tilpas nørdet, at DR2-værten Nikolaj Sonne nok vil sige "So ein Ding muss ich auch haben!" Det næste citat i bogen er af Picasso. Et citat, som Steve Jobs var særligt glad for: "Good artists copy. Great artists steal." Og nu kan man så stjæle en bog fuld af Jobs-citater. Hvad man kan bruge disse tyvekoster til, er nok temmelig varierende. Det eneste, undertegnede kunne bruge til at fremkalde en lille latter, var "Everyone wants a MacBook Pro because they are so bitchin'". Dertil og ikke længere går denne mac-brugers nørderi. Man skal nok ud i den særdeles hardcore og tilnærmelsesvis ideologiske Apple-dyrkelse for at elske denne nye lille bog. Men den type mennesker eksisterer jo også i hobetal derude.

Det var forfatteren Umberto Eco, som sagde, at vor tids store religionskrig er den, der udspiller sig mellem Mac og PC. Og selvom der er et Jobs-citat i denne bog om, at PC-krigene for længst er overståede - og at Microsoft for længst har vundet dem - så er der alligevel et næsten fanatisk religiøst tilhørsforhold blandt mange Mac-brugere. Selvom der også er et citat om, at der ikke findes nogen "Church of Apple".

Måske siger det noget om bogens rette segment, at uendeligt mange citater er hentet fra Playboys blade. Næsten lige så mange, som man har hentet fra computermagasiner..

Det er på alle måder imponerende, hvordan Steve Jobs forudså Pixars placering i den animerede filmbranche og internettets fremkomst m.m. Bogen er i det hele taget mere en hædring af afdøde Steve Jobs end den ellers lovede inspiration fra en af de største erhvervsledere nogensinde. Denne hædring vil med garanti være en 6-stjernet oplevelse for de dedikerede æbleelskere - mens det vil være en 0-stjernet ligegyldighed for den store menneskemængde, som intet engagement har i Apple - endsige dem, som ikke kender til forskellen på Mac og PC.

Citaterne om liv og død fra forskellige taler på universiteter, er gået hen og har fået høj bebudelsesstatus blandt mange youtube-brugere. De kan muligvis synes en kende banale, men det kan være ganske sundt at blive mindet om disse sandheder. Og det er imponerende, at Steve Jobs altid var tro mod sin egen filosofi: "I have looked in the mirror every morning and asked myself: If today were the last day of my life, would I want to do what I am about to do today? And whenever the answer has been No for too many days in a row, I know I need to change something."

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Steve Jobs: Insanely Great Qoutes
Redaktører: Jesper Bove-Nielsen & Christine Lejre
Libramedia, 163 sider
ISBN: 987-87-7853-065-3