Flere nyheder

 
Musik
Headbangeropfordring

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Headbangeropfordring
Ons. 2. nov. 2011



Danske RISINGS debut album "To Solemn Ash" er sprængfuldt med 10 energiske numre i hard core genren. Med referencer fra både 70‘ernes punk, 80‘ernes metal og nutidens melodiske heavy formår RISING at give et bud på en genre, hvor nutidens sangskrivning og fortidens analoge lyd kan mødes.

Det københavnske band RISING er efter deres EP udgivelse i 2009 - og efterfølgende live succeer, på såvel Roskilde Festivalen som i udlandet - aktuelle med deres debut album To Solemn Ash. RISING, bestående af Jacob Krogholt på guitar, Jacob Ankær Johansen på trommer og percussion og Henrik Waldemar Hald på bas og vokal, giver med debutalbummet et indblik i en genre, som spænder vidt. I To Solemn Ash møder punkens aggressivitet, rockens energi og metallens mere melodiske side hinanden, og indbyder tilhængere af adskillige genrer til at lytte med.

RISING lægger på albummet To Solemn Ash på ægte metalmanér, ud med det højtråbende nummer "Mausoleum". Dette nummer lægger med sit både rå og melodiske udtryk op til et album af høj karakter med højt energiniveau. Denne musikalske optur, som der er at finde i Mausoleum, optræder ligeledes i RISINGS resterende 10 numre. Herunder blandt andet den smukke akustiske intro til nummeret "Cohorts Rise" og den storslåede slutning på nummeret "Hunter's Cown".

RISING mestrer med To Solemn Ash at lede lytteren både godt ind og ud af deres sange.

Desværre efterlader disse lovende brudstykker ikke lytteren med et optimalt indtryk af helheden. Numrene flyder med deres lignende opbygning og toneunivers hurtigt ind i hinanden, og giver lytteren svært ved at skille numrene fra hinanden. Dog er den yderst fremtrædende og energiske guitar et gennemgående højdepunkt på albummet, og understreger her RISINGS egen vision om at skabe musik med energi og passion.

Albumcoveret kreeret af Jakob Pintzlau, er med det mørke og rene udtryk holdt i farverne sort, hvid og grå, og er tematisk en fin opsummering af den direkte reference fra nummeret "Mausoleum" samt albummets andre titler som "The Vault" og "Cohorts Rise". Dette stemmer fint overens med metallens forkærlighed for de mere dystre og alternative sider af de religiøse temaer. Dog leder selve det musikalske univers - særligt med den energiske rockede guitar - langt fra tankerne hen på gravsteder eller oldtidens romerske militærindsatser.

To Solemn Ash opfordrer med sin energi lytteren til at deltage i en af deres live koncerter, iføre sig en band t-shirt, svinge med håret i ægte headbanger-stil og lade øllet flyde i selskab med feststemte mennesker.

RISING: To Solemn Ash ude som cd og download fra Mainstream Records