Flere nyheder

 
Film
Beast

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Beast
Fre. 18. nov. 2011

Hr. Boe & Co. er klar med endnu en smuk film om den svære kærlighed. En følelse af at have set filmen før sneg sig ind over denne anmelder.

Det er altsammen meget godt. Danske biografgængere kan jo ikke få nok af fortællinger om kærlighed, der ikke er til at styre. Af magtkampe mellem mænd og kvinder. Af smukke urbane billeder. Af Nicolas Bro eller af Nikolaj Lie kaas. Og det er da heller ikke fordi undertegnede vil opponere mod hverken Bro, Lie Kaas, smukke billeder eller svær kærlighed.

Men det bliver altså lidt for - tja... beregnende måske. Alle ingredienser er perfekte - og derfor behøver man måske ikke give sig tid til at lade en film gro.

Nicolas Bro spiller Bruno, som elsker sin hustru Maxine, personificeret af Marijana Jankovic. Nikolaj Lie Kaas er Valdemar, som er Brunos ven og Maxines hemmelige elsker. Det er smerteligt for Bruno på flere planer. Svigt, såret stolthed og ekstreme mavekramper. Han er besat af sin viv, og ønsker en nærhed og tæthed, som ingen anden. Han skærer rifter i hende under samleje og slikker hendes blod. Men han vil have mere af det. Han vil have hele sin elskede Maxine.

Den strindbergske magtkamp mellem mand og kvinde, som kan udstilles som blodige magtkampe er gjort meget bedre af Lars von Trier med Antichrist. Den desperate afmagt, som manifesterer sig som sindsyge har Christoffer Boe allerede selv portrætteret med selvsamme Nicolas Bro i hovedroller i Offscreen for en håndfuld år siden. Den ubarmhjertige kærlighed, som spiller de ramte et puds, er også filmatiseret af Hr. Boe og mange andre flere gange.

Selvfølgelig er filmen fuld af smukke urbane billeder. Og selvfølgelig er blodet og smerterne i maven på Bruno brugt på allermest æstetiske vis. Det er jo en fantastisk billedmager, der står bag filmen. Men forventningerne er høje med sådan en filmografi. Og det virker næsten provokerende - ikke på den gode måde - at så talentfuld en instruktør og så fremragende skuespillere - bakser en film sammen på 3 uger, som virker kedelig i sin smertefikserede fabuleren over den evigt tilbagevendende og altopslugende filmiske kærlighed.

Beast
Se filminfo
Se spilletider