Flere nyheder

 
Film
Biler 2

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Biler 2
Fre. 25. nov. 2011

James Bond-biler, royale biler, udspekulerede biler, hurtige biler, bondske biler og rigtige venner.

Pixar er lig med innovativ computeranimering. Disney er lig med fantastiske fortællinger. Ægteskabet mellem Pixar og Disney er derfor et særdeles lykkeligt et. Sammen har de skabt mesterværker som OP!, Wall-E, Ratatouille, Find Nemo og bygget videre på den stolte Toy Story historie. Biler er ingen undtagelse, når det gælder opfindsomme karakterer og mirakuløst vellykket animation. Og Biler 2 kører derudaf i samme spor.

Racerbilen McQueen fik sin berømmelse i den første film om animerede bil-personer. Han har både motor og hjerte på rette sted, og Bumle (org. Mater) ser meget op til sin ven. Han er en rigtig bondeknold af en kranbil, og McQueen krummer sine hjul over alle de fjollede ting, som Bumle siger og gør.

Bumle vil ikke stå i vejen for McQueen, som skal deltage i et stort, internationalt Grand Prix. På ægte Bumle-manér bliver han viklet ind i et vaskeægte spioneventyr med en kølig britisk spion-bil, en smuk pige-detektiv-bil og en masse bil-gangstere.

Historien er fin, men ikke filmens største aktiv. Det er selve animationen, som gør Biler 2 til en ganske særlig film. Det er helt utroligt, hvordan John Lasseter og co. kan gøre bilerne - som minder temmelig meget om dem, der kører på virkelighedens veje - til levende væsner med masser af personlighed. Det er minimale virkemidler, som tages i brug - øjne og mund og om man så kan sige kropsholdning, som der gør bil-karaktererne meget mere levende end så mange af de animerede figurer med afsæt i dyreriget, som man kan møde i en masse andre børnefilm.

På den nyudgivne DVD får man to skønne kortfilm med som bonus. Den ene er Air Mater, hvor man får lov at tilbringe lidt ekstra tid sammen med den elskelige Bumle i et lige så bedårende univers som spillefilmens. Den anden er Ferie a la Hawaii, som er så fin, at den i sig selv skal have en hel stjerne. Igen er det animerede univers intet mindre end perfekt - og oveni er historien lårklaskende skæg.

Biler 2 er god for de helt små, som leger med køretøjer og kan grine af 'de levende biler'. Også for de lidt større, som kan følge med i de forskellige tråde i fortællingen om McQueens skam over Bumle og sidstnævntes spion-action. Biler 2 er knap så meget for de store børn, teenagerne og de voksne som mange af de andre Disney/Pixar-film er. Men stadigvæk solid og god underholdning!

Biler 2 ude på DVD og Blu-Ray fra Disney