Flere nyheder

 
Musik
Jule-EP fra Falch

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Jule-EP fra Falch
Fre. 2. dec. 2011





Michael Falch og Malurt udgav for 30 år siden julesangen "Hjulene ruller". Nu er han som solist aktuel med en ny. "Tænd December" er et godt bud på et julehit.

Det er ganske typisk at julefilm, julebøger og julemusik handler om børnenes glæde ved julen, og at de voksne skal mindes om den barnlige glæde, som de gemmer inderst inde. Michael Falchs nye julesang Tænd December er ingen undtagelse. Nu glædes gamle og unge er budskabet, men på en eksplicit nostalgisk måde, som handler om "dengang du og jeg var små". Ikke på den irriterende måde, hvor alting var bedre i gamle dage - men et ønske om umiddelbar glæde, som er lidt sværere at fastholde, efterhånden som årene har sneget sig forbi. Teksten er nostalgisk og ganske god til at undgå klichéer og med et moderne eller måske ligefrem tidløst udtryk. Musikken er tilsat de næsten obligatoriske bjælder, som gør sig ganske udmærket i en stille rockballede, som klæder Falchs lidt hæse stemme.

Tænd December er den første af fire numre på den nyudgivne ep. Falch har primært begået numre til download, men nu kan fire singler altså skaffes i god, gammeldags fysisk udgave.

Blivende et sted er den anden sang på ep'en, og den er indspillet med Michael Falchs nuværende band Boat Man Love. Teksten er skrevet i samarbejde med den altid velskrivende Jens Unmack.

Nu rider vi stormen af er som det tredje nummer det mindst karakteristiske for Falchs lyd. Det er produceret, indspillet og mixet af Sune Wagner, som også spiller alle instrumenterne. Nummeret har fået et godt drys af The Raveonettes' støjrock og skævhed, hvilket måske kræver et par gennemlytninger, men faktisk fungerer ganske godt.

Binder mig aldrig igen er det sidste nummer på ep'en. Eller næsten - for der også noget så oldschool som et skjult nummer, hvis man lader skiven køre i cd-afspilleren efter sidste nummer. Man skal nok være temmelig hardcore Michael Falch-fan for at nyde det hemmelige nummer, der lyder som om man står uden for øvelokalet og smuglytter.

Den umiddelbare tilgang til livet fra julesangen synes at være en rød tråd gennem alle sangene. Tænd December vil med garanti kunne tilfredsstille alle der er elsker jul og/eller Michael Falch.

Michael Falch: Tænd December er ude som ep og downlaod fra Gateway Music