Flere nyheder

 
Film
Transformers 3

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Transformers 3
Fre. 2. dec. 2011




De gode Autobots versus de onde Decepticons. De førstnævnte maskiner ønsker fred og harmoni, mens de sidste drømmer om et stramt styret overherredømme. Det fungerer faktisk ganske ok i Michael Bays "TRANSFORMERS 3". Ikke mindst pga. castet til de mindre
roller.

Har man John Turturro, Frances McDormand og John Malcovich på rollelisten kan det ikke gå helt galt. Og det gør det bestemt heller ikke her i den tredje film om de justerbare robot-biler. Shia LaBeouf gør det rigtig godt i hovedrollen som den arbejdssøgende, halv-jaloux Sam Witwicky, der ved et og andet om den blå planets venner og fjender. Men det er de tre førstnævnte skuespillere, der stjæler billedet som excentriske og kølige figurer, der leverer store og vellykkede mængder af comic reliefs.

Instruktør Michael Bay og producer Steven Spielberg har skabt et univers, hvor 1980ernes tegnefilm om de selvforvandlende bil-robotter og dertil matchende legetøj købt i Fætter BR, er blevet til hæsblæsende action med ekstremt flotte effekter. Historien er ganske typisk: En voldsom krig truer forude, fordi de onde vil have magten over de gode. Sam Witwicky og Autobots må besejre Decepticons for at redde verden. Der er ikke så meget ved plottet, som ikke er forudsigeligt. Men filmen bæres højt oppe hele vejen igennem af de fremragende effekter, som er så velklippede og har så perfekt lyd, at man næsten ikke kan tro, det hele er animeret. Også underlægningsmusikken fungerer fortræffeligt. Herrerne Bay og Spielberg kan deres håndværk.

Trods den visuelle og auditive perfektionisme og de gode skuespilpræstationer, bliver filmen en anelse lang og kedelig. Der kunne med fordel skæres en halv time af de dyre actionscener ud - selvom det må svære at skille sig af med så kostbart materiale. Men less er nu engang more, og det ville klæde filmen at få et lidt bedre udviklet plot og lidt færre skyderier.

Men mon ikke teenagerne, som TRANSFORMERS 3 henvender sig til, vil tilgive eller endda svælge i det overdimensionerede actionfyrværkeri af biler, der eksploderer eller bliver til menneskelignende maskiner imens bygninger styrter sammen.

TRANSFORMERS 3 er ude som DVD, Blu-Ray og combo fra Paramount