Flere nyheder

 
Teater
Dukkejul i Nøddebo

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Dukkejul i Nøddebo
Man. 5. dec. 2011

Igen i år går vejen til Nøddebo og Pastor Blicher. Med de kendte sange og dukketeatrets smukke kulisser, sørger teatret Svalegangen for at sprede julestemning og hygge i det kolde og våde decembervejr.

Ingen jul uden traditioner. På teatret Svalegangen betyder dette, at man alle lørdage i december op til jul, kan se Henrik Scharlings juleklassiker Nøddebo Præstegård som dukketeater. Dele af den oprindelige historie er taget ud, og således er det blot kernen i historien, der fortælles.

Nøddebo Præstegård har, med få undtagelser, været en fast del af Svalegangens julerepetoir siden Dukketeatret startede op i 1987. Det er historien om brødrene Kastrup, der i deres juleferie tager på landet for at fejre højtiden sammen med Pastor Blicher, hans kone, Marie, og hans to skønne døtre.

I år får også den yngste bror, Nicolai, lov til at tage med til Nøddebo. Men det er ikke med sine storebrødres gode vilje, da Nicolai har for vane at lave masser af narrestreger og ulykker. Og Nicolai formår da heller ikke at komme igennem sit julevisit uden at komme galt afsted. Alt dette samtidig med at han må kæmpe med hjertesorger. Han forelsker sig nemlig hovedkuls i ikke bare den ene, men begge præstedøtre, der dog, uden Nicolai ved af det, har lovet sig selv væk til hans to ældre brødre.

Dukkefører Per Brink Abrahamsen står for at føre Gitte Baastrups flotte figurer igennem de smukke, nostaliske og meget detaljerede kulisser, der skaber rammerne for de idylliske snelandskaber og præstegårdens hyggelige stuer. Stemmerne er indtalt på gammeldags dansk, hvilket giver stykket ekstra charme og liv.

Svalegangens dukketeater holder til på 4. sal, og der er kun adgang via trapper. Da dukkerne og scenen ikke er ret store, er der kun et begrænset antal pladser, så alle har mulighed for at kunne se. Der er mange små detaljer, så det frarådes personer med nedsat syn til at tage til forestillingen, da der ingen garanti er for en plads på forreste række.

Dukketeaterforestillingen Nøddebo Præstegård på Svalegangens Dukketeater
Se spilletider