Flere nyheder

 
Musik
Country til jul

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Country til jul
Fre. 9. dec. 2011



Countryduoen HUSH har sammen med guitaristen Rune Kjeldsen turneret det ganske land tyndt i november og december. Er man heldig at befinde sig i nærheden af Hadsten d. 10. december, kan man opleve turnéens sidste koncert.

I februar udsendte de deres fjerde studiealbum Dark Horse, som blev rost til skyerne af musikanmeldere. I BT kunne man bl.a. læse denne erklæring: Det fås ikke bedre øst for Tennessee. Har man som undertegnede en forkærlighed for country - men af uforklarlige årsager ikke allerede har stiftet bekendtskab med HUSH - er det bare om at komme i gang!

Den melodiske og dragende blanding af folk, pop og country mestrer Dorthe Gerlach og Michael Hartmann til fulde - og mere til! Aldrig har man kunne nyde så vidunderlig country made in Denmark. Miss B Haven og Darleens kan sætte sig til rette på skolebænken og lytte opmærksomt med, når HUSH på sine fire albums udfolder den inderlighed, som er kendetegnende for ægte country.

Der er masser af hjertesmerte i duoens tekstunivers, og Dorthe Gerlach, som muligvis er en af landets allerbedste sangerinder, har sin helt egen sublime skønhed, som svæver ud gennem højtalerne med en lethed, der uden mindste besvær holder country-tristessen oppe.

HUSH har en dybt forankret musikalitet og personligt udtryk, som blev et af de største aktiver på Værsgo 2 (2005). Hyldestpladen til Kim Larsens album Værsgo (1973) bød på forskellige danske kunstneres fortolkninger af de 17 folkekære sange. Men finest er HUSH' udgave af "Maria", som blev til en smuk, lille country-kuriositet i hænder på Hartmann og Gerlach. Dorthe Gerlachs spinkle og yndefulde stemme flyttede "Maria" fra at være denne lytters mindst-favorittede Værsgo-sang til absolut yndlingsnummer på Værsgo 2.

Sikkert og vidst er det, at HUSH gør sig umådeligt godt på countryhylden ved siden af Dolly, Parton, Tammy Wynette, Lee Hazlewood og de andre store amerikanere.

Du kære, gamle julemand. Her har du et godt råd: læg masser af HUSH i din gavesæk og fordel musikken blandt dem, der elsker country og dem, der endnu ikke ved, at de elsker country, men som sætter pris på skønhed, tristesse og kærlighedssange. Og ikke mindst til alle dem, der har brug for at få varmet den vinterfrosne sjæl af en musikgenre, som er alt for overset her i det kolde nord.


HUSH: A Lifetime (2004) kan købes som cd og download











HUSH: For all the right reasons (2007) kan købes som cd og download




HUSH: Backroads (2008) kan købes som cd og download












HUSH: Dark Horse (2011) kan købes som cd og download


HUSH m.fl.: Værsgo 2 (2005) kan købes som cd og download