Flere nyheder

 
Litteratur
Spilopper hele året

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Spilopper hele året
Tir. 13. dec. 2011

"Spilopper og stjerneskud" er en livsstils-koge-bage-familie bog af den bedste slags. Fuld af gode opskrifter, underholdning og tonsvis af virkelig god stemning til alle årets måneder.

De fleste kender hende nok bedst som forfatteren til bestsellerne Krudtugler og kanelsnegle og Rollinger og roulader. Sif Orellana har tilsyneladende ramt en tør plet på det danske bogmarked med sine bøger, for de to første er på nuværende tidspunkt trykt i over 150.000 eksemplarer samlet set.

Nyeste skud på stammen hedder Spiloppper og stjerneskud. Bogen emmer af overskud. Ikke på den irriterende jeg-kan aldrig-leve-op-til-dette måde. Men mere på en smittende det er-da-ikke-så-svært-lige-at-nå måde. Jeg tager mig selv i tro på, at jeg da godt liiige kan nå at både at lave hjemmelavet julebag og producere diverse kreationer af julepynt og klip sammen med ungerne inden jul i år.

Bogen er en blanding af opskrifter på mad, drikke og bagværk, gør-det-selv opskrifter på alt fra juleklip og servietfoldning til superpersonlige værtindegaver og hjemmelavede smykker, og indeholder derudover også masser af ideer til aktiviteter, som man kan kaste sig ud i sammen med børn og barnlige sjæle, små anekdoter fra forfatterens eget liv og utallige fifs til variationer af de i bogen angivne opskrifter.

Man kan glæde sig selv og sine med lækkerier som Karamelliserede rabarberknallerter, Stifado som en græsk mama ville lave den, Havremuffins eller måske til den kommende højtid en portion Juleaftensboller de luxe. Der er opskrifter i rigelige mængder. De er både inddelt efter årstider og højtider - og der er mildest talt masser af inspiration at hente.

Spilopper og stjerneskud er en flot indbunden bog med smudsomslag - med den lille ekstra feature, at der på indersiden af omslaget er trykt en spilleplade til et spil, "Spiloppernes stjernespil", som familien kan spille sammen.

Der findes masser af bøger med opskrifter til både voksne og børn. Der findes masser af bøger med aktiviteter til hele familien. Men der findes ingen andre, der formår at fremtrylle den helt særlige stemning, som følger med Sif Orellanas bøger. Allerede når man sidder med bogen i hånden, fornemmer man den helt særlige atmosfære af god gammeldags hygge og samvær. Spiloppper og stjerneskud er ikke enten opskriftsbog eller aktivitetsbog. Det er en livsstilsbog.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Sif Orellana : Spilopper og stjerneskud
Tinkerbell Books, 308 sider
ISBN : 9788799209026