Flere nyheder

 
Diverse
Rusland, USA, Danmark

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Rusland, USA, Danmark
Ons. 14. dec. 2011

Det er altså så hyggeligt! En vandretur i Tivoli med julelys og duften af gløgg og æbleskiver. I år kan man så også smage på kaviar...

Det plejer at være nisser og forskellige typer af lysende hjerter og stjerner, som præger Tivlolis juledekoration. Siden Tivoli slog portene op for Jul i Tivoli tilbage i 1994, har der altid været mange, skiftende slags salgsboder, der bugner med alt fra mundblæste glaskugler, keramiske peberkværne til Danmarks største gaveæske med chokolader frem til den 30. december.

I år er der kommet russiske varer på hylderne, julemændende har fået smukke blå klædedragter og der er løgkupler og fantastisk oplyste ornamenter, som gør Tivoli til et russisk Winter Wonderland. Det russiske tema skal have stor ros her fra!

Trods en farverig skønhed inspireret af gamle dages Rusland, er Tivolis juletamtam et temmelig amerikans koncept, hvor det handler om at forhøje el-regningen mest muligt.

Oplevelser og julehandel går hånd i hånd i Tivoli, hvor den russiske by med de mange stribede løgkugler på Plænen er omkranset af boder. Det er stedet hvor man kan erhverve sig russiskinspireret julepynt - men også alskens andre købbare herligheder. Og man træder frem og tilbage over den brede, røde streg mellem superkapitalisme og god, gammeldags kommerciel julehygge.

Men det er altså hyggeligt. Skrig og hvin fra forlystelserne, vanvittigt vellykkede lysinstallationer og alt hvad pyntesygen og maven kan begære.

Se åbningstider