Flere nyheder

 
Film
Happy Feet 2

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Happy Feet 2
Søn. 25. dec. 2011

Den første "Happy Feet" nåede aldrig ind i denne anmelders polarfrosne hjerte. Og selvom "Happy Feet 2" indeholder mere dans, mere action og mere god musik end den første, kan filmen ikke finde vej til undertegnedes ellers så animationsbegejstrede hitliste. Der er jo så mange andre biografoplevelser man kan give de yngre publikummer.

More is less må det gennemgående tema være i denne fornærmede anmeldelse af det nyeste skud på Happy Feet-træet, som sikkert vil få uendeligt mange nye skud, som årene triller afsted. Handlingen er træg, filmen er næsten tre kvarter om at komme i gang og med alle de nuttede og skarpe animerede figurer, som findes efterhånden, er det svært at blive bjergtaget af disse dansende pingvinger.

Pingvinen Mumble, som var den forpjuskede helt i den første film, har et problem: hans søn Erik, som ikke er danseglad som sin far, møder The Mighty Sven - en pingvin, som kan flyve. Det hele bliver kun værre, da jordkloden rystes og bliver farlig pga. kraftige naturmagter. Pingvin-nationen og de allierede må sammen løse problemerne.

Stemmerne leveres af et stjernecast; Brad Pitt, Matt Damon, Elijah Wood, Robin Williams, Pink m.fl. Der er nogle ret fine hip hop dansescener med meget menneskelige moves hos de små fjerdyr. Og det er egentlig ikke så dårligt et set-up for en historie. Men selvom der er materiale til en god film, forbliver den lige så lidt flyvende, som pingviner nu engang må være.

Med andre ord: brug biografpengene og - tiden på en ægte animationsperle og spring Happy Feet 2 over. Med mindre man godt kan lide en 2'er som gentager uendeligt meget fra 1'eren og formår at være overlæsset med lir og samtidig tom for indhold.

Se filmfinfo
Se spilletider