Flere nyheder

 
Film
Forbudt kærlighed

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Forbudt kærlighed
Ons. 4. jan. 2012

Gør dig selv en tjeneste: gå i biografen og se Forbudt kærlighed, som med lethed behandler et meget tungt emne, og som med skønhed beskriver det grimme i mennesket.

Maryam Keshavarz vandt med rette publikumsprisen på sidste års Sundance Film Festival. Forbudt kærlighed er en næsten mirakuløst helstøbt film om to unger kvinder i det moderne Iran. På smukkeste og mest sensuelle vis skildres de to kvinders forelskelse i hinanden sideløbende med eksperimenter med heteroseksualitet, fester og længsel efter mere frihed.

De to skolepiger Atefeh og Shireen er nuanceret og inderligt personificerede af Nikohl Boosheri og Sarah Kazemy. Alt i mens vi følger de to unge kvinder fulde af liv, trods, sødme og deres spirrende følelser for hinanden, er det egentlige omdrejningspunkt for fortællingen Mehran, som er Atefehs bror og formidabelt fortolket af Reza Sixo Safai.

Mehran er tidligere narkoman. Han vender hjem til sine forældre, der står klar med al deres kærlighed, liberale livssyn og overdådige velstand, som de vil dele med ham. Hans skam og usikkerhed leder ham væk fra forældrene og søsteren hen mod moskeen og bønnerne, som han lærte at søge trøst hos på rehabiliteringsklinikken.

I den lokale moske møder han et par vidtåbne arme hos en rettroende politimand, som involverer Mehran i Teherans hemmelige politi. Konservatisme og autoritetstro bliver Mehrans nye narkotika og nye familie, som han søger styrke hos, da han forelsker sig i Shireen.

Forbudt kærlighed, forsmåede følelser, seksualitet, religion og politi gør at familiens situation spidser til og trekantsdramaet bliver yderst dramatisk. Hvert eneste sekund af filmen er gribende, troværdigt og medrivende. Manus, klipning, skuespil og budskab går op i en ubegribeligt vellykket enhed.

Se spilletider
Se filminfo