Flere nyheder

 
Film
Undskyld jeg forstyrrer

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Undskyld jeg forstyrrer
Ons. 4. jan. 2012

Henrik Ruben Genz filmatisering af Erling Jepsens roman Biroller er et must-see. Undskyld jeg forstyrrer er mærkelig og dejlig og ubehagelig og ualmindeligt godt selskab i de 90 minutter, filmen flyver afsted.

Undskyld jeg forstyrrer er en særdeles skæv kærlighedskomedie om den unge smukke, men forvirrede, Helene, der ifølge sin dominerende mor er kommet til verden som et "teknisk uheld". Fortællingen skildrer en usædvanlig udvikling fra hæmmet lillepige i gummisko til fuldt udfoldet kvinde i pels og stiletter. Undervejs er der plads til en skånselsløs portrættering af et til tider ganske ubehageligt kunstnermiljø. En grovkornet og lystig beretning om at finde sin plads i en verden, hvor det indimellem kan være svært at finde ud af, hvor grænsen går mellem gal og normal.

Helenes søgen efter sin ukendte far fører hende til et lille skrantende københavner-teater. Godt hjulpet af morens hund, som Helene altid har stået i skyggen af, lykkes det hende at komme helt tæt på teaterdirektøren og resten af det hårdt pressede persongalleri. Det bliver en overrumplende rejse, hvor alt vendes op og ned, og hvor Helene ikke nødvendigvis finder det hun søgte, men noget andet - og meget større.

Undskyld Jeg Forstyrrer er instrueret af Henrik Ruben Genz, der også stod bag filmatiseringen af Erling Jepsens roman Frygtelig Lykkelig i 2008. I de bærende roller ses Nicolas Bro, Søren Østergaard, Peter Gantzler, Stine Stengade og Lotte Andersen, som på ingen måder behøver nærmere introduktion, og som den skønne Helene ses Sara Hjort, som er et af de smukkeste stjerneskud på den danske filmhimmel.

Selvom Sara Hjort kun har haft få roller, har hun allerede markeret sig som en af de mest spændende unge danske skuespillerinder. Hun debuterede som 19-årig i Per Flys tv-serie Forestillinger, og imponerede i sin første hovedrolle som Sofie, der bliver genstand for Cyron Melvilles besættelse i Morten Gieses Vanvittig forelsket (2009). Hun har siden haft mindre roller i tv-serien Kristian (2009) og Per Flys Kvinden der drømte om en mand (2010). Rollen som Helene i Undskyld jeg forstyrrer er Hjorts anden hovedrolle.

Se filminfo
Se spilletider