Flere nyheder

 
Film
The Good Wife

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
The Good Wife
Ons. 4. jan. 2012

Det er en svunden tid, dengang TV-serier var dårlig stil, og noget finkultur-brugere forsagede. TV-serier er den nye roman, hvor karakterer - og mange af dem - kan udfolde og udvikle sig i historier, som er mere komplicerede end spillefilmslængden normalt tillader. Spillefilmen er som novellen en begrænset adgang til et gruppe mennesker, mens TV-serien (hvis den får lov) tillader et nærmere bekendtskab, ligesom en god roman.

The Good Wife gør lige præcis det, som en TV-serie skal. Den introducerer et plot; en statsadvokat har været sin kone utro, hvilket rejser en mediestorm á la Hillary og Bill Clinton i miniformat. Hvad mere er, beskyldes den utro mand for at bruge offentlige finanser til realisere denne affære.

Det åbner op for en masse nye plots. For den tidligere hjemmegående hustru er uddannet advokat og må nu ud på arbejdsmarkedet igen. Der er masser af korte, afsluttede retssager, som udgør hovedplottet i hvert afsnit.

Men underlæggende føres seeren ind i et spind af historier, som hænger uløseligt sammen i en ubehagelig klister af korruption, magtliderlighed og gode intentioner.

Der er altså både en overordnet historie, som plejes grundigt gennem hele serien. Men afsnittene kan ses hver for sig som små retssalsdramaer.

Derudover er der en lækkerhed i æstetikken. Ligesom TV-serierne handlingsmæssigt har bevæget sig over i spillefilmens kvalitative banehalvdel, er håndværket i klipning, lyd, colorgrading m.m. også en spillefilm værdig i flere TV-serier. Og selvfølgelig også i The Good Wife.

Der er heller intet i vejen med castet. Den utro mand Peter Florrick er levendegjort af Chris Noth (serieelskere kender ham som Mr. Big i Sex and The City). To af stjerneadvokaterne fortolkes fejlfrit af Josh Charles og Matt Czuchry (seriefans kender dem som henholdsvis Jake i In Treatment og Logan i Gilmore Girls) mens hovedrollen bæres absolut elegant af Julianna Margulies.

Margulies er intet mindre end eminent i sin personificering af den stærke kvinde i en skrøbelig situation med et usævanligt smukt pokerfjæs.

For alle der elsker advokatserier med gode retssager, magtdemonstrationer, politiske intriger og personlige kampe, er The Good Wife 1. sæson et rigtigt godt bud på en følgesvend i denne mørke, kolde januar.

The Good Wife, 1. sæson er ude på DVD fra Paramount