Flere nyheder

 
Teater
V.I.P. - Vold Iblandt Piger

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
V.I.P. - Vold Iblandt Piger
Man. 16. jan. 2012

Teatret Svalegangen har opført et hårdtslående, socialrealistisk drama om en klike af teenagepiger, der alle er mærkede af dybe sår på sjælen. Alle kommer de fra familier, der er præget af enten vold, druk eller dyb sorg, som forældrene ikke kan håndtere. Men i deres venskab finder de ro og et ståsted, tror de...

Kat, Ditte og Maiken er nogle seje piger. De har netop dannet rap-gruppen V.I.P., og ankommer selvsikre, seje og med god røv i stjålne bukser til den klub, hvor de skal give deres debutoptræden. Men Pernille er også til festen, og da Ditte ser hende med den fyr, hun er vild med, går hun i stå midt i sangen. Debuten er ødelagt, og det er alt sammen Pernilles skyld.

Pernille har ødelagt deres aften. Hun har gjort dem til grin, og det skal ikke være ustraffet. De sætter derfor efter hende ud i byens natteliv, hvor de i fællesskab nyder at brændemærke hende og banke hende, til hun knap nok husker sit eget navn. For en stund giver det en form for forløsning. De har fået afløb for vreden, og Pernille der var skyld i ydmygelsen er blevet straffet. Det føles godt at have været fælles om det, og deres venskab er nu stærkere end nogensinde før - i hvert fald lige indtil hverdagens realiteter banker på døren.

V.I.P. er en forestilling, der sætter et faktisk eksisterende problem i rampelyset, og åbner øjnene for dette problem, som er aå svært at tænke på, for ikke at sige tale om. Det er en forestilling, der sætter ord og billeder på det at være en teenagepige ovre fra "blokken", hvor sorg, druk og vold gennemsyrer hjemmene, og socialrådgiverne står klar med lovninger om hjælp og trusler om tvangsfjernelse. Og så er det en forestilling om de oprør unge gør, i forsøget på at få den hjælp, de ikke kan bede om med ord, når arene på sjælen gør ondt og ikke vil læges.

V.I.P. er skabt på baggrund af en række workshops med "de vilde piger" fra Haderslevgade, der har givet inspiration til både tekst, musik og kostumer. Scenografien er lige så rå og upoleret som pigerne, og handlingen understreges på kreativ vis med grafik og lyd. Skuespillet er i top, og de tre medvirkende leverer deres stærke budskab og samfundskritik på særdelesunderholdende vis.

V.I.P. Vold Iblandt Piger spillede på Svalegangen den 12., 13. og 14. januar.