Flere nyheder

 
Film
Cowboys & Aliens

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Cowboys & Aliens
Ons. 18. jan. 2012

Spøjst genremiks og masser af action. "Cowboys & Aliens" er et par muntre timer i selskab med Daniel Craig og Harrison Ford.

Jon Favreau (der også instruerede de to film om Iron Man) er manden bag dette underholdende og fint iscenesatte stykke ramasjang, der blender old school western med invasion af aliens fra det ydre rum. Og det er da et sjovt sammenrend af to genrer, man jo ellers ikke normalt ser viklet ind i hinanden.

Fungerer det så? På sin vis gør det. Og så alligevel ikke helt. På overfladen spekulerer man ikke synderligt over foreningen af genrerne, der dog klart fungerer bedst på westernfilmens præmisser. Her trækker filmen nemlig succesfuldt på alle de klassiske klicheer, hvilket giver filmen et forholdsvist troværdigt touch af rigtig westernfilm. Lidt svagere står så alien-delen, der af og til fremstår lidt som en bleg undskyldning for at lave noget anderledes.

Men håndværket er i orden og filmen har en flot billedside. Skuespillet fra de to herrer, Daniel Craig og Harrison Ford, fungerer okay, men Daniel Craig slipper uden tvivl bedst fra begivenhederne. Harrison Ford, der i forvejen næppe er nuancernes mester, ser af og til lidt stiv ud i betrækket.

Men alt i alt skal Cowboys & Aliens også ses for sit underholdningspotentiale. Og her skuffer den ikke. Et par timer søndag eftermiddag er givet godt ud i selskab med denne film.

Cowboys & Aliens er ude nu på DVD fra Paramount