Flere nyheder

 
Teater
Name of the next song

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Name of the next song
Ons. 8. feb. 2012

Den svenske koreograf Örjan Andersson har i samarbejde med Aarhus Teater samt fire professionelle dansere fra hele verden, lavet forestillingen Name of the next song, der for en kort bemærkning spiller i Danmark, inden de drager ud på turné.

En sort scene, lys, fire dansere og intet andet. Der er, pånær en enkelt scenografisk overraskelse, ikke noget, der kan drage blikket bort eller stjæle opmærksomheden fra danserne. Gennem hele forestillingen er fokus på deres kroppes bevægelser og deres interaktion med hinanden.

Örjan Andersson ønsker at bryde med det virtuelle rum, der ofte danner baggrunden for traditionelle forestillinger, og erstatte det med det virkelige: Det man finder i naturen. Ved at have fokus på bevægelserne, og lade dem tage den tid, de nu engang tager, håber Örjan Andersson at øge publikums bevidsthed, og gøre dem mere opmærksomme på det virkelige og naturlige.

BJNielsens elektroniske musik er skabt på baggrund af naturens lyde, og har i forhold til koreografien været den ene af Anderssons to gennemtrængende inspirationskilder. Den anden inspirationskilde er barokkens malerkunst, hvor den ene side af figuren ofte er henlagt i mørke, mens lyset fremhæver farver og liv på den anden side.

De fire dansere, Jenna Fakhoury, Asher Lev, Shi Pratt og Nuria Guiu Sagarra, leverer en troværdig præstation og udviser med deres styrke, smidighed og imponerende kropskontrol et stort talent. De har under hele forestillingen selskab af BJNielsen på senen, hvorfra han styrer det soundtrack, han selv har komponeret.

Name of the next song er ikke den gængse oplevelse, man forventer at få i et teater. Det er ikke en historie fortalt gennem dans. Der er ingen fortælling, intet narrativ. Hvad det derimod er, er dans for dansens skyld. Man skal dog ikke lade sig afskrække hvis man er ny udi danseforestillingens verden. For som Örjan Andersson selv siger det, så handler dans ikke om, hvorvidt man forstår det eller ej: Det handler om, hvorvidt man kan lide at se på det.

Name of the next song havde urpremiere på Aarhus Teater d. 7. februar, men man skal være hurtig, hvis man vil nå at få denne oplevelse med, inden truppen efter blot to forestillinger mere tager på turné i blandt andet Sverige og Storbritannien.

Name of the next song på Aarhus Teater
Se spilletider