Flere nyheder

 
Litteratur
Jack the Ripper

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Jack the Ripper
Ons. 15. feb. 2012

Erwin Neutsky-Wulff har med sin første kriminalroman Jack the Ripper begået et lille, underholdende biprodukt i et ellers omfangrigt forfatterskab.

Med sin store viden inden for det spirituelle og okkulte er Neutsky-Wulff på hjemmebane i 1880'ernes London, hvor den sagnomspændte morder begik sine i alt fem bestialske mord. Myte og historiske fakta fletter sig ind i hinanden i en fortælling, der nærmest lægger ud som en gymnasieforelæsning i samfundshistorie. Bogen udvikler sig som mordene begås til en klassisk 'who-donnit'-krimi, hvor mulige mordere og motiver lægges ud og fører læseren mod den endelige afsløring af identiteten bag Jack the Ripper.

Som fortæller og guide gennem Whitechapels tågede slum er Neutsky-Wulff intet mindre end fortræffelig. Sprogligt rammer han en tone, som matcher den victorianske æra uden at falde for fristelsen til klichéfyldte overdrivelser. Der bliver plads til digte af Shakespeare og Keats og forfatteren strør om sig med henvisninger til historiske fakta, digtere, filosoffer og hemmelige sekter.

Det er den oplagte e-bog, for den nysgerrige læser, der gerne går på ekstra-opdagelse på nettet, sammen med den skrevne bog, hvilket Wulff også opfordrer til: "skønt jeg har draget mine egne konklusioner, er de historiske fakta, som de præsenteres i bogen. Den bliver altså ikke mindre spændende af, at du googler lidt ind imellem!"

Gymnasier landet over kan med fordel indkøbe klassesæt som inspirerende supplement til den mere traditionelle undervisning i samfundsfag. Som kriminalroman er bogen en lidt speciel stiløvelse. Neutsky-Wulff formår dog at samle trådene og gøre meningsfuld brug af de mange fakta. Velegnet til hyggelæsning en mørk vinterdag.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Erwin Neusky-Wulff: Jack the Ripper
Forlaget Sohn, 232 sider
ISBN 978-87-7122-049-0