Flere nyheder

 
Teater
In Absinthia

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
In Absinthia
Man. 13. feb. 2012


Danseforestilling, poesi, teater eller drukgilde? Asterions Hus byder på det hele og topper op med absinth i deres nyeste stykke,
In Absinthia, en hyldest til beruselse.

Når man træder ind i Asterions Hus i denne tid, mødes man som det allerførste af det smukke syn af en absinthfontæne og et fornuftigt udvalg af den grønne drik i baren, så stemningen er i den grad sat, før man overhovedet kommer ind i teatersalen - og sætter sig til rette i de magelige to- og trepersonernes sofaer. Sjældent har teater føltes så hjemligt, fremmedartet og drømmeagtigt på en gang.

På scenen begynder Martin Ammundsen, Tilde Knudsen, Kristoffer Krarup og Tina Müller at indtage absinth, mens de skåler fornøjeligt ud til publikum. Iført sartgrønt jakkesæt fremfører Ammundsen Baudelaires digt om vigtigheden af at beruse sig, mens Krarup docerer over absinthens fremstilling, virkning og historie. Kvindernes dansebaggrund fornægter sig ikke, når den grønglimtende forførerske, Tilde Knudsen, og Tina Müller som haremsklædt muse hopper, glider og lejlilghedsvis vælter rundt på scenen med vældige brag.

Beruselsen er temaet, og truppen undersøger den beruselse, der kommer af forelskelse, begær, kunsten - og naturligvis af alkohol! Emnet granskes gennem dans, skuespil, digtoplæsning, fælles og alene, højtråbende og skraldgrinende, ekstatisk, opkastende, dæmonisk. Det er en karruseltur, og som publikum føler man også selv beruselsen. Ikke mindst hvis man lader sig forføre til et glas absinth før forestillingen.

Visuelt er stykket ret enkelt. Kostumerne, bordene og lamper fremmaner alle en løssluppen cabaretstemning fra begyndelsen af 1900-tallet. Men det, der for alvor sætter stemningen er den vellykkede og meget alsidige blanding af musikken, hvor vi går fra Mahler til Ray Charles og Lou Reed, og hvor tonerne af Carls Orffs Carmina Burana blander sig med Tom Waits rustne stemme i God's away on business fra Woyzeck-albummet Blood Money.

Apropos stemning, så bør man unde sig selv at tage vejen til Refshaleøen i Asterions Hus' egen bus - ikke blot er det nemt og bekvemt, men først og fremmest er man hensat til en drømmeverden, så snart man træder ind i den gamle, røde bus. Gratis, afgang en halv time før start fra Christianshavns Torv.

In Absinthia er en sanselig totaloplevelse i absinth-dampenes grønlige skær. Til tider bliver tingene dog så sanselige, at fortællingen mister jordforbindelsen en smule, og hvis man er mest til sammenhængende fortællinger, risikerer man, at forvirringen tager overhånd.

In Absintiha på Astorions Hus
Se spilletider