Flere nyheder

 
Musik
Mathilde Falch

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Mathilde Falch
Man. 27. feb. 2012

Den 23. februar udgav Mathilde Falch debutalbummet Lad Mig Gå Fri. Et album, som musikalsk set er noget uambitiøst i sin insisteren på den halvbløde pop/rock lyd. Derudover er der ganske enkelt for lidt variation i musikken, som alt sammen lyder som noget, man har hørt mange gange før

Mathilde Falch er ikke en hvem som helst på den danske musikscene. Som efternavnet antyder, er hun datter af Michael Falch. Dette gør hun dog ikke selv et større nummer ud af, da hun faktisk har gjort alt for at undgå de lette genveje til den danske scene. Hun har skabt et publikum på den gode gamle måde via en masse koncerter, og nu er hun så klar til at indtage cd-afspillerne, de digitale medier og diverse radiostationer med sit debutalbum Lad Mig Gå Fri.

Der er masser af talent at spore i Mathilde Falchs stemme. Hun har en flot og ren (til tider for ren) klang, som hun dog desværre ikke helt får lov at dele nok ud af på dette album, hvor stemmen ofte forsvinder i lidt for meget tromme og guitar.

Og det er faktisk synd, for selvom det er rigtigt gode musikere, der flankerer den unge sangerinde, er der ganske enkelt for langt mellem de musikalske "aha-oplevelser". Det hele bliver lidt den samme grød, og faktisk er det kun numrene Kom Med Mig og Bjælken, der skiller sig en smule ud, og hvor man oplever en smule af Mathildes nerve og inderlighed, som ikke drukner i mere eller mindre ligegyldig pop/rock.

Der er som tidligere nævnt ingen tvivl om, at Mathilde Falch har et stort talent, men det er nok ikke med denne udgivelse, hun kommer til at opleve det store gennembrud. Der er ganske enkelt for meget musik, der minder om Lad Mig Gå Fri, og derfor er der en ret stor risiko for, at dette album forsvinder fra danskernes bevidsthed inden det helt har nået at ramme dem.

Men hvis Mathilde Falch for fremtiden tør tage større chancer i sin musik, så kommer gennembruddet utvivlsomt, da man hverken kan eller skal holde talent nede.

Mathilde Falch: Lad Mig Gå Fri
CD og download ude fra Gateway Music