Flere nyheder

 
Musik
Spil nu bare trommer, Noonan

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Spil nu bare trommer, Noonan
Tir. 20. mar. 2012


Kan man spille en koncert for 10 halvtrætte og smågenerte tilskuere? Det er faktisk de færreste bands, der kan det. Men når man kommer helt fra USA til Odense og bærer navnet Sean Noonan, så lader man sig ikke mærke af den slags bagateller. Man smider blot sin boksekåbe og tæsker løs på publikums øregange. (Foto: Dirk Eusterbrock)

Sean Noonan indtog lørdag den 17. marts Jazzhus Dexter i Odense. Hvor underligt det end lyder, så ville den odenseanske befolkning åbenbart hellere male byen grøn end komme på Dexter og høre en amerikansk excentriker af første klasse. Noonan er trommeslager, og en virkelig god en af slagsen, desværre har han en tendens til ikke at holde sig til, det han er god til. Noonan skal absolut fortælle historier fra en verden, som man ikke helt kan følge, ligesom han insisterer på, at lægge vokal på de ellers fremragende numre, han har skrevet.

På Dexter blev hele koncerten pakket ind i en ide om, at man skulle rejse hele verden rundt under koncerten. En ide, som mere fungerede som et irritationsmoment end som en kvalitet ved koncerten. Med sig på scenen havde Noonan en helt igennem fantastik guitarist, som fik lov at bevise sin kunnen gang på gang, hvilket han gjorde så godt, at man til tider glemte, at musikken var så tåbeligt høj, at man blev nødt til at tømme det ene fadølsglas efter det andet, for at have et sted at gøre af det blod, der flød fra ørene. Denne anmelder vil gerne gøre opmærksom på, at overdrivelse til tider fremmer forståelsen.

Om koncerten havde været anderledes, hvis der havde været mere end ti tilskuere, kan man ikke vide, men det var tydeligt, at de få folk der var mødt frem ikke helt kunne følge det univers, som Noonan præsenterede med sine naive fortællinger, som ville gøre sig bedst i en skrivebordsskuffe i baglås. Bandet skal have masser af ros, for at give den gas til trods for det sparsomme publikum, og de skal have ros for deres musikalske kunnen, men det ændrer ikke ved, at man lod sig irritere over Noonans stædige holden fast i at være speciel.

Slutteligt endnu en opsang til odenseanerne. Der bør altid være udsolgt på Dexter, hvis ikke for musikken, så for den fantastiske stemning, der er på stedet, som absolut hører til de allerbedste jazzklubber i landet.

Sean Noonan's Brewed by Noon på Dexter, Odense. den 17. marts