Flere nyheder

 
Film
Footloose

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Footloose
Fre. 23. mar. 2012

Den originale Footloose var en kæmpe succes da den ramte biograferne i 1984. Kevin Bacon havde hovedrollen og chamerede piger verden over med sin energiske dans.

Filmen Footloose er en genindspilning af det klassiske danse-drama om undertrykte teenagere i en lille by. Det er sådan en film, som anmelderne hadede og publikum elskede - og som genindspilning vil filmen ikke ændre på det forhold. Den spritnye Footloose vil gå rent ind hos danseglade teenagere og få de fleste anmeldere til at brokke sig over overfladiskhed og moralske opstød.

Men ikke denne anmelder, som var positivt overrasket for den nye udgave, der byder på dans og ganske godt skuespil, charme og budskaber om at kæmpe for sin ret til at udtrykke sig.

Den lille by i det sydlige USA, Bomont, følger nogle meget strikse regler. En frygtelig ulykke, der kostede fem teenagere livet efter en bytur, har drevet den populære præst Shaw Moore (ganske godt fortolket af Dennis Quaed) og det lokale byråd til at forbyde høj musik og dans.

Den unge Ren MacCormack (Kenny Wormald), flytter fra Boston til den lille Bomont, og trives bestemt ikke med forbuddet. Så han sætter byen på den anden ende, mens han forelsker sig i præstens ulykkelige datter (Julianne Hough).

Holdet bag filmen tager teenagerne alvorligt. Der bliver spillet hæderligt, og de unge hovedpersoner er, om ikke nuancerede, så i hvert fald ikke fuldstændig flade. Begge teenagere slæber rundt på et traume - den ene har mistet sin bror i et trafikuheld og den anden har mistet sin mor pga. sygdom. Præsten, som forsager høj musik og dans, får lov at blive spillet med sympati. Filmens budskab om at være tro mod sig selv og kæmpe for sin ret, kan virke en anelse fortærsket for de ældre generationer - men ikke desto mindre er det et udmærket statement at sende til en ny generation af unge dansende og ikke-dansende filmfans.

Der er dog desværre alt for lidt dans i filmen. Der burde have været mindst 10 minutter mere i en genindspilning af en legendarisk dansefilm.

Footloose ude som DVD og Blu-Ray fra Paramount.