Flere nyheder

 
Teater
Chess

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Chess
Man. 2. apr. 2012

Aarhus Teater har netop præsenteret deres største musicalsatsning til dato. Og med en af Danmarks dygtigste og stærkeste musical-sangere i den kvindelige hovedrolle er niveauet sat fra start. Chess' kendt repertoire af ørehængende popnumre fremføres med fuld kraft og stor entusiasme.

Chess
er historien om et brætspil, et verdensmesterskab, en kærlighedshistorie, menneskeskæbner og stormagtspolitik. Alt sammen krydret med Björn Ulvaeus og Benny Anderssons velklingende musik. De to Abba-musikere fremtryllede i fællesskab med musicalmesteren Tim Rice Chess helt tilbage i starten af 1980erne. Og dette årtis særpræg fornægter sig på ingen måde hverken i musikken eller i handlingen. Der er dømt 80'er lyd (af den absolut bedste slags) og Øst/Vest konflikt for alle pengene.

At opsætte en så kendt og elsket muscial som Chess er noget af en satsning, men Aarhus Teater klarer opgaven til topkarakter og endda med et lille uventet twist her og der. Det er måske lidt ærgeligt, at man har valgt at fremføre stykket på engelsk, når det lige så godt kunne have været oversat til dansk. Eller at såvel instruktør som de to mandlige hovedrolleindehavere og store dele af ensemblet er svenske af oprindelse, da der jo også er mange dygtige danske musical-performere. Men det er måske også blot en smagssag. Der er sat et dygtigt hold til opsætningen og på solistsiden skal især Maria Lucia Heiberg Rosenberg og Phillip Jalmelid fremhæves for deres fremragende præstationer i rollerne som Florence Vassy og Anatoly Sergievski. Når man kan synge Anthem sådan, så er man bestemt sin rolle værdig.

Scenografien fungerede godt med handling og koreografi. Men den tenderede til at blive lidt ensformig i andet akt, hvor den blot var spejlvendt med nogle få ændringer. Desuden kunne sangen One night in Bangkok godt have trukket lidt mere. Mere farve, mere vildskab og mere dans især for at få fart på efter pausen. Generelt var der meget lidt dans. Næsten for lidt. Men på den måde bliver der gjort god plads til sangene og musikken, som bestemt var i top. Så hvis man ellers er i stand til at finde sig en ledig billet, kan Chess bestemt anbefales.


Chess på Aarhus Teater
Se spilletider