Flere nyheder

 
Musik
Third Eye Surgery

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Third Eye Surgery
Lør. 14. apr. 2012

Når man tænker på Lorenzo Woodrose' produktivitet er seks studiealbums med èt band ret godt gået. Hvis man tæller live- og opsamlinger med, er antallet oppe på hele ni udgivelser med Baby Woodrose siden 2001.

Baby Woodrose er vel nærmest en institution i dansk rock, i hvert fald i dansk rock n' roll/60'er rock/syrerock/garagerock og niveauet har alle dage været højt - trods de mange udgivelser på kort tid. Det er langt fra alle, der kan udgive albums så regelmæssigt.

Third Eye Surgery er Baby Woodrose kombineret med nogle af Lorenzo Woodrose' tidligere sideprojekter, nemlig 'Dragontears' og 'Spids Nøgenhat'. Tilsammen giver det en form for Space-rock på dette album. Med førnævnte i baghovedet skal man være forberedt på, at Third Eye Surgery altså er noget mere udsyret/stenet end tidligere albums - og det er som sådan kun glædeligt med fornyelse. Dog bliver det meste af denne plade lidt for syret/spacet til undertegnede, men kan man lide masser af orgel, sitar og Fuzz på guitaren bør Third Eye Surgery gå rent ind.

Åbningsnummeret "Down on the bottom" er et dejligt spark til døren, og der er ikke så meget pjat, det er rock n'roll med orgelet langt fremme i lydbilledet. På "Waiting for the war" er der et mørke, der både er behageligt og skræmmende på én gang. Nummeret har tilmed, og gangske usædvanligt for Baby Woodrose, en semi-elektronisk intro og outro. Dette nummer har en fantastisk melodi og stemning og hiver pladen gevaldigt opad!

"Dandelion" er en duet med 2011's mest omtalte danske sangerinde, Emma Acs. Nummeret når dog aldrig helt hvad man havde håbet på og virker lidt fortænkt, og i stedet for en overraskende duet bliver det desværre kedeligt.

"Nothing Is Real" er klassisk syret 60'er-rock og holder hele vejen hjem, det er faktisk bare et rigtig godt nummer. Pladens ballade er "Honalee", der leder tanker hen på det ældre Baby Woodrose-nummer "Carrie", og "Honalee" er et glimrende nummer, der desværre er med til at trække pladen yderligere ned i tempo.

På "It's just a ride" og "Bullshit detector" er vi helt ude hvor 60'er bølgen vender og bands som Jefferson Airplane, The Doors m.fl. hører til i deres mest udsyrede form. Det er fedt, men bliver desværre lidt kedeligt i længden. Al respekt for ikke at følge tidens krav med korte numre, korte albums etc., men ovenstående taget i betragtning kan det kun blive til tre stjerner herfra.

Baby Woodrose Third Eye Surgery udkommer på Bad Afro Records 16. april 2012