Flere nyheder

 
Teater
Schøt Happens

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Schøt Happens
Tir. 17. apr. 2012

Mange kender sikkert Michael Schøt fra Den løse kanon på P3, som forfatter bag Live fra Bremen samt Talegaver til børn. Denne anmelder havde ikke den store erfaring med Schøts tidligere projekter, og det var derfor også med en neutral tilgang, at jeg lod mig rive med af hans skarpe tunge, charmerende facon og politiske ukorrekte tilgang til alt - alt!

Schøt opererer med en række gennemgående temaer, hvor religion suverænt er den hyppigst anvendte, og det lykkes! For det meste.. Når han f.eks. sammenligner leverpostejsfarvede danske kvinders korthårsfrisurer med en hjelm, sammenlignet med indvandrerkvinders sensuelle, lokkende, lange lokker, er det sjovt! Og skarpt!

Eller når Schøt argumenterer for, at landets børnehavebestyrelser er så domineret af kvinder, at ligestillingens mission om kvinders overtagelse af erhvervslivets bestyrelser pludselig bliver tragikomisk. For i børnehaven diskuterer man nul-sukker-politik med en attitude, der mest af alt minder om Hitlers strategier. Så hvorfor holder de sig så ikke blot til disse, er Schøts pointe?

Og det er tilmed til en afveksling befriende at høre på en mand, der kæmper imod den dominerende moderne kvindes magtovertagelse af samfundet uden at levere sine pointer med seksuelle jokes og middelmådig komik.

For alle står for skud: incestofre, muslimer, kongehuset, kristne, mænd, kvinder, teenagere og børn. Hans motto er, at jo mere man borer i de største tabuer, des bedre er det.

Michael Schøt har givet undertegnede en underholdende lørdag aften, hvor selv scenografi og indledningsmusik var gennemført og behagelig. Og sjældent har jeg set så blandet en publikumsskare - alt lige fra 11-årige drenge til pensionister, og det understreger hans evne til at røre alle - måske ikke hele vejen gennem showet, men alligevel så ofte, at man bliver provokeret og overrasket.

Michael Schøt "Schøt Happens", Musikhuset Aarhus 14. april 2012