Flere nyheder

 
Film
En ny chance til Larry Crowne

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
En ny chance til Larry Crowne
Fre. 27. apr. 2012

Selvom man er til både Tom Hanks og Julia Roberts, romantisk komedie og feel good film, er det ikke sikkert man skal give Larry Crowne en chance.

Man skulle ellers tro, at det var et sikkert hit: Smukke Julia Roberts fra bl.a. Pretty Woman (1990) og Notting Hill (1999) møder charmerende Tom Hanks fra bl.a. Sleepless in Seatle (1993) og You Got Mail (1998). Men nej! En ny chance til Larry Crowne er trods de to talentfulde skuespillere en ligegyldig affære fuld af klichéer og usjove punch lines.

Larry Crowne er blevet fyret fra sit salgsjob. Pga. en skilsmisse er han i forvejen bagud med boliglånet. Alle jobsøgninger giver afslag, og han beslutter sig derfor for at få en college-eksamen, mens han vender burgere i sin vens diner. Larry vil læse retorik og økonomi, og bliver en del af et besynderligt college-hold fuld af særlinge, som ønsker en ny chance i en kriseramt virkelighed. Larry forelsker sig i den smukke og syrlige underviser, Mercedes Tainot, der har mistet lysten til at undervise og måske lysten til alt.

Og så ruller den forudsigelige historie sig ellers ud på en vintage scooter, for at de to modsætninger kan mødes.

Undervisningen ligner en sludder for en sladder uden nogen form for dybde, hvilket retfærdiggør at de alternativt begavede kursister alle kan bestå. Der går lidt Forrest Gump i Larry Crowne fra tid til anden, hvilket ikke gør det troværdigt, at den bitre college professor gengælder den aldrende studerendes følelser.

Udover de to hovedpersoner, er der en håndfuld biroller, som f.eks. Larrys nabo, der holder perment loppemarked i sin have, og den unge medstuderende, som synes, at Larry Crowne skal kalde sig Lance Corona. Deres kække bemærkninger falder gumpetungt til jorden fra start til slut og deres venskab med Larry føles anstrengt.

Selvom Tom Hanks er en dygtig skuespiller, et komisk talent og en ganske ok instruktør, er En ny chance til Larry Crowne ikke et særlig sjovt bekendtskab. Brug hellere tiden på nogle af de mange fantastiske film, som Mr. Hanks har beriget med sit unikke nærvær gennem nyere filmhistorie.

En ny chance til Larry Crowne ude på DVD og Blu-Ray fra SF-film.