Flere nyheder

 
Film
Another Earth

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Another Earth
Man. 30. apr. 2012

Filmen alle ville se på Sundance Film Festival 2011. Og den fik også juryens specialpris. Absolut velfortjent.

Alternativ science fiction og eksistentialistisk drama og en mærkværdig kærlighedshistorie. Another Earth er alle tre ting i en smuk, følelsesladet og dyb indpakning.

En jordklode identistisk til vores egen er blevet opdaget kort tid før Rhoda og John bliver en del af hinandens verdener. Deres liv kolliderer efter en tragisk ulykke. Rhoda straffes med fængsel og John mister sin kone, sin søn og sin ufødte datter. Rhoda plages af skyld, og opsøger John. Deres intime drama udspiller sig sideløbende med nye teorier om den utrolige opdagelse af Earth 2.

Den anden Jord er en parallel verden, som åbner op for provokerende og fascinerende muligheder. Kan en ny Jord byde på chancen for et nyt liv? En ny skæbne? En ny personlighed?

Det vildt usandsynlige set-up er blot afsæt for en udforskning af sorg, skyld og forløsning, der udspiller sig næsten udelukkende mellem to mennesker, kastet sammen af omstændighederne.

Resultatet er et dragende billede - Jorden over Jorden - en forvredet historie og en film i smukke blå nuancer, både i overført og bogstavelig forstand.

Another Earth kommer på DVD og Blu-Ray fra SF Film