Flere nyheder

 
Teater
Helt udenfor

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Helt udenfor
Man. 7. maj 2012


Hvad skal vi bruge alle vores åndssvage, døende, handicappede, arbejdsløse, gamle, farvede, traumatiserede, homoseksuelle (og) flygtninge til? De skal da bruges som underholdning! Og det er lige netop det, Det Kommende Teater gør i sin stand-out-tragedy
Helt Udenfor, der lige nu spiller på Ambassaden.

Helt Udenfor sætter fokus på nogle af de mennesker, der alt for ofte alene ses som en byrde for os andre. Det er personer som Jacob, Milo og alle de andre, der alle sammen er helt udenfor. De er nemlig slet ikke en særlig attraktiv del af den danske befolkning. De kan ikke finde ud af at integrere sig, de er dumme, kriminelle og dovne, og bestiller ikke andet and at bruge vores skattepenge uden nogensinde at tænke sig om.

Men det er også fortællingen om de, tilsyneladende, helt almindelige, gennemsnitlige mennesker, der bare lige er en tand for akavede i de dagligdagssituationer, hvor man helst ikke skal træde forkert. Og selvom man flere gange undervejs tænker ved sig selv, "Så akavet er jeg heldigvis ikke", så er der alligevel rigtig mange situationer, der virker bekendte. Hvem kan måske sige sig fri for ind i mellem at have cappuccinoskum på overlæben, fumle med maskinerne i det lokale fitnesscenter eller synge lidt for indlevende med på musikken fra bilradioen? Også selvom man ikke helt kender teksten? Heldigvis gives der løbende information om hvorledes man gennem korrekt mimik og gestik kan komme indenfor i varmen, eller holde sig derinde, hvis man allerede er der. Det er slet ikke så svært!

Det lyder meget alvorligt og trist, men det er måske de to ord, der mindst af alt beskriver stemningen i salen. I løbet af de 60 minutter, stykket varer, formår Søren Zacho Ruby at holde publikum fængslet med sin fantastiske mimik, og med masser af ironi og en absolut politisk ukorrekt tone, går der ikke et minut uden grin, fnis og udbrud fra publikum.

Forestillingen er støttet af Aktualitetspuljen under Statens Kunstråds Scenekunstudvalg og Søren Zacho Ruby, der er teaterchef på Det Kommende Teater, har selv skrevet manuskriptet og er ene mand på scenen.

Helt Udenfor er enormt underholdende, og med så dygtig en skuespiller på scenen, kan undertegnede ikke andet end at anbefale det på det højeste.

Ambassaden lægger hus til 6 forestillinger mellem d. 1. og d. 10. maj, og herefter tager Helt Udenfor på turne til blandt andet Ringsted, Sorø og Horsens.