Flere nyheder

 
Litteratur
Spis dig i balance

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Spis dig i balance
Man. 14. maj 2012

1 ud af 5 kvinder har PCO. En lidelse som forstyrrer hormonerne, gør det sværere at få børn, giver uregelmæssig menstruation og ofte medfører vægtproblemer. Bogen Spis dig i balance tager PCO-problemet op, og giver gode råd til livsstil og kost

Spis dig i balance er forfattet af Majbritt L. Engell og Ida Lysdahl Fahrenholtz, som begge er kostvejledere med interesse i PCO lidelsen. Bogen er delt i fire kapitler, hvor man sættes ind i teori, andres erfaringer, gode råd, opskrifter, og tørre tal.

Det er en yderst interessant og nødvendig bog for de kvinder, der lider af sygdommen, men også for de mænd, der er i forhold med en PCO ramt kvinde. Bogen svarer på en masse spørgsmål, man måtte have om sygdommen, men for at sætte sig ind i PCO via denne bog kræver det også en stor interesse for lidelsen.

Det er meget pædagogisk tænkt, at bogen starter med en masse råd, tommelfingerregler, facts og tabeller, så læseren har styr på hvad, PCO omfatter - men det er ikke særlig læsevenligt. Desuden savner man, at opskriftdelen var en smule mere interessant. Man kunne måske have fået nogle kokke til at give deres bud på PCO venlig mad, i stedet er det blevet til en række opskrifter, som er en smule kedelige. Det er ærgerligt, når nu kosten betyder så meget for PCO.

Den manglende læsevenlighed og de til tider uinteressante opskrifter er bogens eneste fejl.

Der er nemlig en masse gode elementer, som absolut ikke må glemmes. Når man først har tilladt sig selv at læse den lidt tørre indledning, så får man en masse gaver. Det er absolut horrisontudvidende at lære om, hvad man som PCO ramt må spise.

De helt konkrete eksempler er rigtig gode. Man kan for eksempel læse, hvad man kan gøre, når man skal i biografen. Her foreslår bogen, at man køber Nellie Dellies, sukkerfri bland selv slik, saltede peanuts eller ganske enkelt selv tager ting med hjemmefra. Det er den slags råd, der er med til at gøre livet med PCO nemmere, og dét er bogens helt store kvalitet.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Majbritt L. Engell og Ida Lysdahl Fahrenholtz: Spis dig i balance
Gad, 160 sider
ISBN: 978-87-12-04684-4