Flere nyheder

 
Litteratur
Hund i himlen

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Hund i himlen
Ons. 16. maj 2012

Særegen og stemningsmættet æstetik for børn. Hund i himlen er en fortælling om ensomhed og tab.

Den ni-årige Lora ankommer med sin hund, som hedder Hund, til et øde beliggende kloster oppe i bjergene. Lora og Hund er blevet fulgt hertil af nonnen Søster Esperanza, som har lovet Lora, at hun nu kommer til at bo et bedre sted end før. Så snart de er indenfor den tykke klostermur bliver Lora og Hund imidlertid adskilt. Lora bliver sendt i bad og får uniform på, som klosterets regler foreskriver. Samme aften bliver Hund aflivet og nu må Lora, gennem venskabet med hyrdedrengen Nick og sin egen livlige fantasi, finde ud af hvordan hun kan overleve på det nye kolde og strikse kloster. Et sted, hvor der ikke er megen plads til følelsesudbrud, individualitet eller oprør mod de strenge regler.

Hund i himlen er en moderne børneklassiker om liv og død, ensomhed og venskab. Den udkom første gang for 11 år siden, og er nu kommet i en udgave forsynet med en vidunderlig dvd-film. Hund i himlen er blevet til en 25 minutters animationsfilm lavet over Hanne Kvists ord og billeder.

Historien om Lora, som er alene i verden, uden familie, og da hun kommer til Det store hvide hus, bliver hendes bedste ven Hund taget fra hende, er om muligt endnu bedre som film end som bog. Den dystre æstetik opsluger seeren og alverdens følelser vækkes.

Historien er sørgelig, gribende og smuk - billederne i bogform og som film er endnu smukkere. Hund i himlen kan varmt anbefales børnehavebørn, tidlige skolebørn og deres forældre, ældre søskende, babysittere, kusiner, naboer og hvem der ellers vil læse en god bog og se en god film sammen med et barn.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Se filmen på Filmstriben

Hanne Kvist: Hund i himlen
Høst & Søn, 80 sider
Hund i himlen, animationsfilm instrueret af Jeanette Nørgaard
ISBN: 9788763824811