Flere nyheder

 
Film
Volcano

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Volcano
Tor. 24. maj 2012

Rúnar Rúnarsson har skabt en bevægende film om at blive ældre, at miste og at tage sit liv op til revision.

Rúnar Rúnarsson er født i Reykjavik i 1977. Han er uddannet fra Den Danske Filmskole i 2009. Rúnarson oplevet megen fornem opmærksom-hed; nomineret til en Oscar i 2006, Golden Palm i Cannes i 2008 og European Film Awards i 2008, Rúnarsson er nok den mest prisbelønnede kortfilmsinstruktør i verden med 90 internationale priser for sine seneste tre film.

Med Volcano har den unge, islandske instruktør skabt en spillefilm, der også fortjener hele filmverdenes opmærksomhed. Hovedpersonen Hannes går på pension efter 37 år som nidkær pedel. Han skal nu påbegynde 'resten af sit liv'. Hannes er fremmedgjort overfor sin familie, har næsten ingen venner og forholdet til hans kone er en falmet - og de voksne børn forstår ikke hvorfor deres mor ikke har begæret skilsmisse.

Hannes er en mand, hvis småaggressive adfærd og konservative synspunkter har givet ham en perifer rolle i alle sine relationer.

Volcano fortæller både elegant og nøgternt historien om pludselige forandringer, der overtager Hannes' liv lige efter hans pension og andre voldsomme begivenheder.

Selvom filmen er stramt struktureret og har et langsomt tempo, er Volcano en film af tavse udbrud, sene opblomstringer og modet til forandringer.

Volcano byder på knasende frisk skønhed fra Islands særegne natur - historie og billeder spejler sig i hinanden med fantastisk cinematografi og musik. Og selvom sorg og tristhed fylder meget i fortællingen, lægges små spirrer hist og her, der viser, at ømhed og kærlighed ingen alder eller andre grænser har.

Se filminfo
Se spilletider