Flere nyheder

 
Musik
Kickoff på Copenhell

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Kickoff på Copenhell
Man. 18. jun. 2012

Så ramte weekenden, hvor den danske festivalsommer for alvor kom i gang. I København gjorde dette sig gældende i sammenhæng med metalmonsteret COPENHELL, der for alvor har bidt sig fast som en begivenhed af de store i den danske hovedstad. De første bands, der blev tjekket ud var SKELETONWITCH og BRUTAL TRUTH (Billedet - foto: Claus Michaelsen)

SKELETONWITCH
For nærværende blev der kickstartet på festivalens HADES scene, der er den næststørste på pladsen. Her stod den på live debut med det Ohio-baserede band SKELETONWITCH, der er et fem mand stort band med et forrygende renommé i bagagen. Og man må sige, at det snart ti år gamle band fik vist, at de er et fremragende liveband og de kan deres historie hvad angår metalmusikkens subgenrer og virkemidler.

SKELETONWITCH leverede en tight og sikker omgang lyd, der trækker på blandt andet black og thrash metal, death og sågar melodiske linjer, der peger tilbage på NWOBHM (New Wave of British Heavy Metal). SKELETONWITCH gik på scenen med en fantastisk attitude og lignede virkelig et band, der ville.. Og kunne. På trods af det tidlige tidspunkt, hvor mange folk først var på vej, ved at finde sig til rette og lige skulle spilles i gang, så gik SKELETONWITCH til stålet og smed et stramt, stærkt sæt med brutal, energisk metal, overraskende portioner af cathy hooks og masser af groove. Kom endelig igen!

BRUTAL TRUTH
Hernæst stod den på samme scene på legendariske, ligeledes amerikanske BRUTAL TRUTH, der gør sig inden for grindcore. Og BRUTAL TRUTH, der har været maniske, stolte bannerførere for denne i særklasse heftige og ekstreme genre siden de tidlige halvfemsere, leverede varen med både en anselig tilbagelænet og afslappet tilgang og masser af glimt i øjet - men uden at miste grebet om musikken. Grindcore lever i høj grad på tempo, aggressivitet og kræver også præcision, hvis det ikke skal ende i den rene mudder. Og den slap BRUTAL TRUTH ikke på trods af deres ret så slackede (påvirkede?) habitus.

Man hører ikke grindcore, hvis man vil have, der lefles for det melodiske og for polerede nuancer. Men må det gerne være forpustende, vildt og rasende, så er det absolut ikke det værste. Det overbeviste BRUTAL TRUTH om på årets COPENHELL. Det var et både underholdende og massivt sæt, man blev beværtet med.