Flere nyheder

 
Musik
Meshuggah på Copenhell

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Meshuggah på Copenhell
Ons. 20. jun. 2012

Da undertegnede fredag aften befandt sig i silende regn foran Helviti-scenen, og blev forført af Mastodons fantastiske koncert, var det et midlertidigt klimaks for festivallen. Og Mastodon var uden tvivl også festivallens stærkeste oplevelse indtil lørdag klokken 16.30 hvor svenske Meshuggah indtog scenen. Dette var skizofren metal hypnose i et liveformat som denne anmelder aldrig har set matchet før. Det var i mangel på et bedre ord ubeskriveligt!

De fem svenskere indtog scenen med et særligt blik i øjnene, hvor alle udstrålede total seriøsitet, fokus og benhård dedikation. Der var ingen tvivl om, at Meshuggah IKKE var kommet for at feste, men for at imprinte en jernhård hypnotisk intensitet i metalfolket og det lykkedes til fulde! Solen skinnede fra en klar himmel, men der var mørkt på Copenhell - helt mørkt!

Denne anmelder har oplevet Meshuggah to gange før, og hver gang har det været en særlig oplevelse, hvor man er gået hjem med en følelse af at have set noget helt særligt, men denne lørdag aften på refshalvøen var den bedste!

Det var en implossion af hamrende intelligent musikalsk hjernegymnastik med så meget power i, at undertegnede fandt sig som fanget i hypnosen med en tabt underkæbe på jorden. Ligegyldigt hvilket nummer gruppen kastede sig ud i, leverede de en retarderet velspillet seance, hvor de komplekse kompositioner skinnede i mørket stærkt ført an af forsanger Jens Kidman, som hele tiden viste brutalitet samt et fantastisk jerngreb om gruppen. At han så er mindre god til at tale til publikum kan man se igennem fingre med, når gruppen forfører med så overbevisende musikalske kræfter.

Fredrik Thordendal skal også roses for sin helt særlige solostil, som typisk bevæger sig et sted immellem lange høje tonale flydetoner, for at skifte over i kryptiske tapping, som understøtter resten af det ekstremt velspillende band perfekt!

Dette var bare stort, potent og helt klart det stærkeste navn på Copenhell 2012, hvilket i øvrigt skal roses for dette arrangement, som med dette lineup må formodes at være kommet for blive.