Flere nyheder

 
Musik
Dirty Projectors: Swing Lo Magellan

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Dirty Projectors: Swing Lo Magellan
Ons. 15. aug. 2012

Swing Lo Magellan er sjette udspil fra den eksperimenterende gruppe Dirty Projectors fra Brooklyn. Også denne gang sørger komponist og sangskriver David Longstreth for at tage gruppen med ud i det musikalske grænseland.

Det er derfor svært at kede sig over Swing Lo Magellan, eksempelvis når man lytter til nummeret 'Unto Caesar', hvor der undervejs bliver stillet spørgsmål til kompositionen, og hvor nummeret også skrælles helt ned til bare Longstreths og Amber Coffmans karakteristiske stemme og klapperytmer. Det giver følelsen af at stå sammen med dem i øvelokalet.

At gruppens øvelokale også denne gang har været en hytte i Delaware (ca. 4 timer nord for New York) skinner igennem både på albummets cover, hvor skov danner baggrund, og på numre som 'Irresponsible Tune' og titelnummeret 'Swing Lo Magellan', men især på nummeret 'Just From Chevron', hvor Longstreth synger: 'Now all the air is quiet and still, wish I was back home...'.

Pladen er en udmærket blanding af rytmiske rødvinsnumre, der tætnes med især Coffmans stemningsfyldte fraseringer i samspil med Longstreths meget indlevende vokal som på nummeret 'Gun Has No Trigger'. Ind imellem kommer de drømmende "søndag-formiddags-sange", der passer lige godt uanset om solen skinner eller regnen siler ned.

De mange forskellige stemninger er hvad Longstreth har udtalt, som værende hans ønske om, at pladen skulle være en samling individuelle sange, frem for, som tidligere albums, kun at spænde over et tema. Dermed er pladen også blevet en lidt besynderlig blanding, der enkelte steder forekommer rodet. At Angel Deradorians vokal ikke medvirker i denne omgang lægger man dog ikke synderligt mærke til.

De indledende numre 'Offspring Are Blank' og 'About to Die' er lige så alsidige og grænsesøgende som pladen i sin helhed og indeholder samtidig meget velkendte elementer for den trofaste fan og introducerer på den måde fint den musikalske rejse, man som lytter bevæger sig ud på med Dirty Projectors.

Dirty Projectors: Swing Lo Magellan
Ude på cd, venyl og digitalt download fra Domino Records den 9. juli 2012