Flere nyheder

 
Teater
Funky og rørende sorte svaner

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Funky og rørende sorte svaner
Man. 10. sep. 2012


Der er langt fra Svanesøens yndige ballerinaer og klassiske toner til Black Swan Lakes store sorte fyre og funky rytmer. Men bag beatet gemmer der sig stadig en fortælling om udvikling og identitet. En fortælling hip hop-kollektivet Freestyle Phantastic leverer med så meget mimik og energi, at der hverken er et øje tørt eller en fod i ro blandt publikum.

Udgangspunktet er balletten Svanesøen, hvis klassiske toner og rørende tematik går over historien som et mesterværk. Allerede fra første tone, der ganske vist er hentet direkte fra balletten over dem alle, bliver konventionerne brudt. Det er nemlig ikke små yndige ballerinaer, der indtager scenen med tåspidssko og tylskørt, men derimod en kraftig sort fyr i hvide sneakers, der på humoristisk vis, men let på tå, skøjter hen over gulvet for til sidst at fusionere de klassiske trin med en funky rytme.

Fyren er omdrejningspunktet for en fortælling, der ekspliciteret i en fortællestemme tager os med fra fyrens tanker foran sminkebordet før en audition og tilbage i tid, hvor han parallelt med en række dansegenres kommen og gåen, udvikler sig gennem en række faser i livet, før vi til sidst følger ham på scenen i rampelyset til Svanesøen.

Det er en simpel fortælling om at finde sin identitet i en verden af modstridende forventninger og selvopfattelser. Men den er fortalt i et hæsblæsende tempo. Pakket ind i trin fra jazz, funk, locking, electric boogie og shuffling præsenterer de to fyre fra Freestyle Phantastic fortællingen med så meget rytme og kærlighed til dansen, at publikum ikke kan undgå at blive revet med og finde sig selv på kanten af stolen. Med humor og dragende mimik bliver vi indviet i hemmeligheden bag dansetrinnene 'crazy chicken' og 'shoebox', samtidig med at vi præsenteres for de frustrationer, der følger med i jagten på at finde sig selv.

Black Swan Lake er genrebestemt som en electric boogie-komedie. Forestillingen er beviset på, at mimik og rytme er rekvisitter nok til bygge en scene op og fortælle en identitetshistorie, der ikke bare rører sit publikum, men også bruger danseglæde og energi til at få dem op af stolene og lade dem føle pulsen.

Black Swan Lake - Svanesøen i freestyle spillede i Dansehallerne den 5.-8. september 2012