Flere nyheder

 
Litteratur
Sweet Something

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Sweet Something
Man. 10. sep. 2012


Sweet Something er forfatterens anden kogebog efter den populære Sweet Nothing. I bogen er der dømt kræs til både ganen og øjet fra første side, for opskrifterne er garnerede med lækre billeder taget af Mai's søn, som er uddannet fotograf. Billederne får godt gang i mundvandet, mens de overraskende enkle opskrifter læses igennem.

Sweet Something indeholder opskrifter på kager, is, desserter mm. Bogen er inddelt efter sæsoner, da der indgår frugter i en del af opskrifterne. Her gælder det, at kager og desserter bare bliver bedst, hvis der bruges gode råvarer og frugter der er i sæson. Der er også opskrifter der passer til de højtider, der findes i de enkelte sæsoner.

Forfatterens mål med bogen er at opskrifterne skulle være enkle, men at kager, is og desserter skulle se godt ud og selvfølgelig smage fantastisk. Enhver skulle med andre ord kunne være med.

Opskrifterne er overskuelige med en liste over ingredienser i venstre side og en beskrivelse på den højre side. Til hver opskrift er der et lækkert billede, så man kan se, hvordan retten (forhåbentlig) kommer til at tage sig ud.

Til hver opskrift hører en lille fortælling, der er at finde lige under overskriften. Disse fortællinger kan indeholder alt fra en forklaring af, hvad overskriften betyder, til en personlig tilkendegivelse eller en fortælling om, hvem der har leveret opskriften. Det giver 'et lille ekstra' til hver opskrift. Hver sæson har sin farve, således at alle opskrifterne til forårssæsonen er grønne, dem til sommeren er lyslilla, etc.

Opskrifterne er ikke skrevet i punktform, men er så korte, at de alligevel virker overskuelige og til at gå til. Der er ingen billeder af arbejdsprocesserne, men bagerst er der nogle beskrivelser af, hvordan man laver hjemmelavet vaniliesukker, smelter chokolade i et vandbad eller laver en mørdej. Forfatteren har nok ment, at det ikke var nødvendigt med billeder af arbejdsprocesserne, da de fleste vil kunne følge beskrivelserne.

Alt i alt en fornøjelig bog, som kan nydes både ved gennembladring, kiggen på billeder, når det går op for en hvor nemt det er at følge opskrifterne, og sidst men ikke mindst, når de lækre kreationer skal konsumeres. Mums!

Køb bogen på saxo.com

Mai Knauer: Sweet Something
Fotograf: Oliver Knauer
Gyldendal, 144 sider
ISBN: 9788702123937