Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Nyheder

 
KultuNaut
Kulturkalender i Ishøj
 
Musik
ALKYMIST release
Rotation på Tapperiet
In Comes My Love
September Sound
Klezmofobia: Kartushnik
 
Teater
PEEPS
 
Udstilling
Next Level
 
Film
Bare Juliet
Iqbal & Den indiske juvel
BlacKkKlansman
The Predator
The Seagull
The Happytime Murders
 
Diverse
EARTHBOUND
Stort efterårsloppemarked

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Klezmofobia: Kartushnik

Fre. 28. sep. 2012


På prisbelønnede Klezmofobias tredje udspil, Kartushnik, kan Channe Nussbaum og co.'s moderne fortolkning af klezmergenren nydes i fulde drag. Det er en plade hvor jødisk bryllupsstemning og østeuropæisk melankoli trives side om side.

Ofte kan mærkatet "verdensmusik" virke afskrækkende på den gennemsnitlige musikforbruger, men i det danske band Klezmofobia kommer begrebet til sin fulde ret, da bandets medlemmer har en broget baggrund i en række andre musikgenrer.

Dette medvirker til, at udførelsen af en ellers så traditionel folkemusikgenre som klezmer lyder særligt frisk i Klezmofobias fortolkning, og bandet formår da også at forny sig selv på dette tredje album Kartushnik, som fungerer fuldt ud både i forlængelse af bandets tidligere plader, men også for nye lyttere, der er novicer til både Klezmofobia og genren generelt.

Det må siges at være en bedrift, da klezmer i sin mest energiske form kan virke direkte forstoppende for kræsne musikører, men bandet forstår også genrens spillemandstradition for at kunne spille op til alt fra bryllupper til begravelser. Man får serveret et stor udvalg af stemninger, uden at løbe træt i lyden inden pladens udløb. Trods de mange festlige sange, strømmer også en særlig østeuropæisk melankoli igennem hele pladens lyd, muligvis grundet assistancen fra bandets nye producer, bosniske Dragi Sestic.

Channe Nussbaum beviser desuden igen sit store sangtalent og hvorfor hun uofficielt er blevet udnævnt til nordeuropas dronning af klezmer (og måske af klezmer i det hele taget?). Hendes langt større rolle på vokalen i forhold til de tidligere album Tanz! og endda Ganze Velt er kun velkomment. Kartushnik er med andre ord et tiltrængt indskud i en synth-domineret dansk musikscene, samt et godt bud på hvordan "folkemusik" kan gøres cool og relevant anno 2012 ved hjælp af et gavmildt strøg jødisk chutzpah.

Klezmofobia: Kartushnik ude på cd fra Tiger Music 28. september 2012

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen