Flere nyheder

 
Litteratur
Et prikket bekendtskab

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Et prikket bekendtskab
Fre. 12. okt. 2012


Så er den her endelig. Den store bog om Cirkeline. Fem historier om den lille alf i den prikkede røde kjole samlet i en og samme bog. Til hyggestunder for såvel store som små.

Cirkeline hører til blandt de få børnebøger, som er blevet læst og ikke mindst elsket gennem flere generationer. Den første bog om Cirkeline kom i 1969 og siden har den lille frøken også bredt sig til andre medier.

Den store bog om Cirkeline er en oplagt højtlæsningsbog. Historierne er korte, letforståelige og med de så karakteristiske farverige tegninger. Hanne Hastrup har måske fundet den perfekte opskrift på en bog, der kan holde de små børns interesse fanget i mere end de forventelige to minutter.

Det kunne have været morsomt om bogen også havde rummet en ny og endnu uudgivet historie om Cirkeline, men det gør den ikke. Og de fem søde historier er vel også læsning nok. Desuden kan glæden ved genkendeligheden for den voksne, der læser højt, ikke fornægtes. For hvilken større fornøjelse kan man finde, end at læse sin egen barndoms bedste historieminder højt for ens egne små poder?

Cirkeline er noget helt særligt. Både som bog og som tegnefilm har hun et helt specielt skær over sig. Den simple streg der trods alt rummer så utroligt meget personlighed. Hun har været snusfornuftig og korrekt gennem alle årene. Men ikke på den irriterende, bedrevidende måde. Mere bare "jeg opfører mig altid pænt over for mine venner"-agtig. Og det er godt!

Forlaget melder, at to af historierne i Den store bog om Cirkeline også findes som app til smarthphone og iPad. Helt sikkert et hit som underholdning til de små, når man er på farten. Og mens vi nu er i den digitale verden, så skal det jo også nævnes, at der findes en helt fantastisk Cirkeline-app, der byder på timers underholdning til det helt små størrelser. Og så er den endda som udgangspunkt gratis.

Der er vist ingen tvivl om, at det nu er slået fast. Cirkeline er en klassiker!

Køb bogen på saxo.com

Hanne Hastrup: Den store bog om Cirkeline
Høst og søn, 125 sider
ISBN: 9788763825474