Flere nyheder

 
Teater
West Side Story i det midtjyske

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
West Side Story i det midtjyske
Man. 22. okt. 2012


West Side Story er nok en af de bedste musicals, der nogensinde er skrevet og komponeret. Så det er en både stor og modig satsning af Musical Silkeborg, at de har kastet sig over denne klassiker. Men de gør det heldigvis godt.

Historien kender vi alle. For selvom musicalen kun er fra 1957, så er historien væsentligt ældre, da det er en omskrivning af Shakespeares eviggyldige fortælling om de to unge elskende, der ikke måtte få hinanden: Romeo og Julie. I musicalversionen hedder de to elskende Tony og Maria, men bortset fra det, så ender fortællingen ikke stort bedre end på Shakespeares tid.

I rollen som Maria ses et nyt ansigt på den danske musicalscene, Isabel Schwartzbach. Hendes sangpræstation er helt optimal og tilføjer både følelser og elegance til Marias operetteprægede sange. Og hvis Isabel Schwartzbach er i stand til med tiden at udvikle sit skuespil til et niveau, der matcher hendes sangtalent, så er der ingen tvivl om, at der venter en lovende karriere på scenen forude.

Tony spilles ganske fremragende af Christian Lund, der leverer en både troværdig og imponerende fortolkning på såvel det sang- som på det skuespilmæssige plan. Det er ikke hvem som helst i Danmark, der kan synge sangen "Maria". I hvert fald ikke så smukt og overbevisende, som det kan opleves i Silkeborg lige nu.

Men det hele er jo ikke lutter solister. West Side Story er også en stor ensemble- og danseforestilling. Og det leverer de også i Silkeborg. Der er masser af energi, entusiasme og velkoreograferede scener. Især i stykkets første akt er energiniveauet i top. I andet akt formår de at holde en vis dirrende spænding, om end den ikke kommer helt så langt ud over scenekanten som første akts danse-, kamp- og kærlighedsscener.

Der er helt tydeligt en masse dygtige sangere med i forestillingen. Men måske netop fordi Silkeborg Musical har formået at tiltrække så ekstremt dygtige solister i de bærende roller, er der også et klart (og helt naturligt) skel mellem de professionelle og de ikke-professionelle i forestillingen. Det betyder, at så snart en eller flere af de fem solister er på scenen, højnes niveauet markant og intensiteten falder desværre lidt så snart de forlader scenen igen.

Der var desuden lidt lydproblemer til premieren. Og i hvert fald mindst en microport, der burde have været udskiftet inden andet akt. Det var synd, da det forstyrrede helhedsindtrykket lidt med for megen rumklang og for megen lyd af forpustede skuespillere i højtalerne. Men der skal nok altid være et eller andet, der driller ved en premiere.

Uanset om man er til musical eller ej. Om man elsker West Side Story eller endnu aldrig har stiftet bekendtskab med den, så kan det anbefales at tage en tur til Silkeborg. Om ikke andet, så blot for at opleve et par af verdens bedste musicalsange fremført så godt som det overhovedet kan gøres!

West Side Story på Musical Silkeborg / Jysk Musik & Teaterhus den 20. oktober - 4. november 2012