Flere nyheder

 
Teater
Electronic City

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Electronic City
Ons. 24. okt. 2012


Aarhus Teater, Stiklingen har Danmarkspremiere på forestillingen Electronic City, som er præsentationsforestilling for de 6 unge skuespillere der udklækkes til sommer. Figurerne i forestillingen udsættes for en verden fyldt med globalt kaos, koder og digitaliseringsvanvid og forestillingen er derfor en kommentar til nutidens samfund.

Forestillingen handler egentligt om personerne Tom og Joy, men hver person spilles af tre forskellige mennesker, som skiftes til at fremsige replikker og udspille scener. Midt i det hele er en filminstruktør ved at instruere en film om Joys liv.

Resultatet er, at man er i tvivl om hvem Joy og Tom er. For er de rigtige personer, er de skuespillere som spiller med i en autentisk film, hvad foregår der i det hele taget på scenen og hvorfor bliver den samme scene spillet igen men af andre personer? Forvirringen er total!

Der er hele tiden nogen, der bevæger sig, nogen der taler, men vi kommer ikke ud af stedet, for de samme ting sker igen og igen.

Forestillingen er en kommentar til den verden vi lever i, hvor man hele tiden skal være på forkant, være forandringsparat, omstillingsparat, hvor man er på 24 timer i døgnet, er on-line og aldrig har fri. Man tjekker mails, læser SMS'er, følger med i børsnoteringerne etc. Hele tiden lever man med frygten for at blive fyret og erstattet af en kvikkere, smartere og mere fremadstræbende person. Man rammes af stress, af følelsen af altid at halte bagefter, altid at være ved at komme for sent til det næste fly, det næste møde og angsten for ikke længere at slå til i det moderne samfund.

Hele forestillingen illustrerer den byge af følelser man har, når man føler sig presset på sit arbejde, ens forhold er ved at løbe at sporet og man ikke synes man slår til, uanset hvor hårdt man kæmper. Der er ikke vanvittigt meget handling og forestillingen kommer ikke rigtigt ud at stedet, for forestillingens formål er at vise et sandt følelseskaos, og det lykkedes til fulde.

De medvirkende er Helle Rossing, Josephine Raahauge, Marie-Lydie Nokouda, Thomas Nielsen, Ole Ellersgaard og Jakob Svarre Juhl. Da de medvirkende stadig er studerende må forestillingen ikke personanmeldes, men bedømt ud fra skuespillernes præstationer i denne forestilling, bliver det meget spændende at se afgangsforestillingen til sommer.

Forestillingen giver skuespillerne rig mulighed for, at vise forskellige aspekter af deres talent, hvilket gør den til et fint valg til en præsentationsforestilling. Imidlertid tager man sig selv i at sidde og kigge på sit ur fra ca. midten af forestillingen, fordi der ikke rigtigt er fremdrift i handlingen. Det er meningen, at der ikke skal være nogen fremdrift, og det må så være op til den enkelte teatergængers smag og temperament, om forestillingen er noget for dem.

Electronic City på Aarhus Teater, Stiklingen den 20. oktober - 10. november 2012.