Flere nyheder

 
Litteratur
Jul hos Villads fra Valby

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Jul hos Villads fra Valby
Tir. 30. okt. 2012


Drengen Villads fra Valby er gennem de sidste år blevet en meget populær person blandt børnefamilierne i Danmark. Nu er forfatter Anne Sofie Hammer klar med sidste nyt om den populære dreng. Det er der blevet en fremragende litterær julekalender ud af.

Vi kender alle julekalenderen som genre. Helt tilbage fra vores barndom har julen bestået af den ene julekalender efter den anden, som alle havde til hensigt at gøre den ulideligt lange december lidt mere udholdelig.

Villads fra Valby holder jul, der udkom den 25. oktober, bryder med nogle af de sædvanlige dogmer i genren. For eksempel indeholder bogen hele 25 afsnit. Det 25. afsnit findes udelukkende, fordi dagen ifølge forfatteren er så kedelig, da alt det sjove er overstået. En lille trøst til de juleslidte børn.

Hovedsageligt består bogen dog af allerede kendte temaer fra julekalendere. Vi møder nisser, kravlenisser, juleklip og den karakteristiske kriblen i maven, som december altid giver.

Historien er en historie om en drengs fantastiske fantasi. Villads vil gerne se en nisse, så der bliver bygget nissefælder i håb om at fange en fræk lille nisse. Om det lykkes må man læse bogen for at opklare, men det er vel ikke den store overraskelse, at også i år finder julen frem til Valby.

Bogen kan anbefales til børnefamilier, der har tid til at læse længere kapitler for deres børn inden sengetid. Det er den eneste anke mod en ellers rigtig god bog. Kapitlerne er en anelse lange, og derfor skal der virkelig være action i dem for at fange børnene. Det er ikke tilfældet i alle kapitler.

Men en god bog med en god historie. Den kan sagtens anbefales trods de 150 sider, som forældrene skal igennem denne december.

Køb bogen på saxo.com

Anne Sofie Hammer: Villads fra Valby holder jul
Illustrationer: Dina Gellert
Høst & Søn, 150 sider
ISBN: 9788763826334