Flere nyheder

 
Musik
Vildt, impulsivt og flippet

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Vildt, impulsivt og flippet
Man. 5. nov. 2012


Denne anmelder har hele sit liv været stor fan af The Savage Rose, og havde denne aften en forestilling om, at koncerten ville være malplaceret i en sal som Musikhusets. Her sidder publikum på rækker i bløde sæder, og som undertegnede kender den efterhånden 65-årige Anisette, er hun ikke typen der dyrker den tilbagelænede, bløde siddekoncertstil. Men, denne anmelder, må straks sluge fordommen, for Annisettes fandenivoldske og ustyrlige attitude, som den seje kvinde i høj grad stadig besidder, kunne sagtens hive publikum op af sæderne.

Anisettes performance er vild, impulsiv og flippet, og akkompagneret af gamle klassikere som 'Wild child' og 'Black Angel', var der ikke et øje tørt. Annisette, der for mange er lig med The Savage Rose, trækker da også det store læs med en stemme, der er så unik og imponerende, at få yngre, danske sangerinder kan gøre hende kunsten efter.

Blandt bandmedlemmerne er Annisettes datter Naja Koppel, der selv for nyligt har udgivet sit debutalbum. De øvrige bandmedlemmer er også utroligt velvalgte og velspillende, særligt pianisten og trommeslageren skiller sig ud med deres passionerede spillestil og performance, der i høj grad matcher Annisettes ustyrlige og overraskende bevægelser. Det bedste ved koncerten var da netop også, at bandet fik en stor rolle, og at bandmedlemmerne kunne udleve deres indre musikere gennem vilde improvisationspassager og soli.

Særligt interessant var koncertens intro, hvor pianisten på virtuos vis alene satte stemningen for resten af koncertens karakter. Herefter kom de øvrige medlemmer på scenen, men først da Annisettes flagrende kjole og lange hår lod sig se, var det akkompagneret af højlydte jubelråb fra publikum.

Undertegnede er målløs og imponeret over ikke blot denne lille kvinde med det medfødte naturtalent, men også over hendes band, der med en gennemsnitsalder under 30 giver et frisk pust til sange, der er skrevet før de overhovedet blev født. Annisettes fantastisk hjerteskærende stemme overvælder altid denne anmelder, og denne aften efterlod hun Musikhusets fulde sale med et stående publikum og mange bravo tilråb. Der er ikke meget andet at sigen end: Bravo!

The Savage Rose i Musikhuset i Århus den 3. november 2012.