Flere nyheder

 
Litteratur
Elefant-anekdoter

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Elefant-anekdoter
Tor. 31. jan. 2013

"Lille håndbog for elefantelskere" er nyeste fællesproduktion mellem Dorte Karrebæk og Oscar K., der tidligere sammen har lavet bl.a. den anmelderroste bog "Lejren". Denne gang byder de to på en lille morsom sag, som måske nok er sjovest for voksne.

Med Lille håndbog for elefantelskere viser makkerparret Karrebæk & K. deres alsidighed. For mens det i Lejren var alvorlige temaer som overgangen fra barndom til voksenliv (iscenesat som livet i en kz-lejr), er det i denne nye lille håndbog ren morskab, der præsenteres for læserne.

Bogen byder på generel information om elefanter, afkræftelse af diverse myter om elefanter, samt naturligvis svar på en lang række (mere eller mindre relevante) spørgsmål om elefanthold.

Så hvis du hører til dem, der tit har overvejet, hvor meget plads det egentlig kræver at holde elefanter, om elefanter sover i nattøj, om de kommer i løbetid, om de kan lide at læse, eller bare om de kan lide chokoladefrøer med æggecreme(!?).. Ja, så kan du finde svarene på disse og mange andre spørgsmål i Lille håndbog for elefantelskere.

Det er skægt. Ingen tvivl om det. Men måske kræver det et voksent menneskes referenceramme og kendskab til gamle børnebøger og -sange, for at man for alvor kan se de små detaljer. For naturligvis er elefanters yndlingsforfattere Strid, Kipling og Harald H. Lund (Mimbo Jimbo, Hvordan elefanten fik sin lange snabel og Elefantens vuggevise). Men det kunne lige så godt have været Clevins Jakob og Joakim eller Jessen og Bartholins Carl-bøger.

I hvert fald fanger humoren aldrig rigtigt de yngre børn. Men det kan jo også være en del af charmen ved en børnebog, at man først rigtigt forstår den som voksen. Og faktisk er det endnu mere morsomt som voksen at læse bogen højt for et barn, der tager det hele dødalvorligt.

De mange forskelligartede elefanttegninger fanger barnets interesse og forsøget på en lille happy end til slut går også rent ind. For naturligvis bliver elefanter da til elefantengle når de dør!

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Oscar K. & Dorte Karrebæk: Lille håndbog for elefantelskere
Høst & Søn, 52 sider
ISBN: 978-87-638-2755-3