Flere nyheder

 
Litteratur
Carl i storform

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Carl i storform
Tor. 28. feb. 2013

"Da Carl havde det sjovt" er titlen på den nyeste billedbog i Hanne Bartholin og Ida Jessens populære serie. Det er en intet mindre end fabelagtig børnebog med en fin lille fortælling, der tiltaler familiens yngste fra første færd.


Den fjerde bog om den lille elefantunge Carl er nu på gaden. Og selvom Ida Jessen og Hanne Bartholin har holdt et særdeles højt niveau gennem alle fire bøger, så er der ingen tvivl om, at Carl nu er tilbage for fuld musik. Da Carl havde det sjovt når helt op på siden af den første bog Carl og er et fremragende bud på ny børnelitteratur med klassiker-potentiale.

Handlingen er som altid enkel. Carl er alene hjemme med sin far, og de skal hygge. Far skal bare lige ordne et par ting først. "Det tager kun et minut".. Men Carl er lille og utålmodig. Han keder sig og råber "Dumme far, dumme far" og banker på radiatoren, mens far holder foredrag. Far bliver først vred, men som altid ender alt i fryd og gammen. Carl og far klippe-klistrer, mens de trutter med på en sang i radioen.

Det er ikke de store livsændrende temaer, Jessen og Bartholin tager fat på i deres billedbøger om Carl. Men de formår netop at fange essensen af barndommen. Af hvad der fylder i hverdagen hos børn i børnehavealderen. Og især hvordan de voksne opfører sig, set fra barnets synsvinkel.

Det er specielt sidstnævnte evne til at skildre barnets følelser uden egentlig brug af ord, der giver Carl-bøgerne det sidste pift, som hæver dem et niveau over de fleste gode børnebøger. Det er virkelig god læsning, som både voksne og børn kan have glæde af.

Som bonusinfo oplyser forlaget, at de tre første bøger om Carl netop er udkommet i digitale LYT&LÆS-udgaver.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Ida Jessen & Hanne Bartholin: Da Carl havde det sjovt
36 sider, Høst & Søn
ISBN: 978-87-638-2080-6