Flere nyheder

 
Udstilling
Nye værker af Jette Botschinsky

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Nye værker af Jette Botschinsky
Fre. 8. mar. 2013
kilde: KultuNaut

Jette Botschinsky udstiller fra 8. marts nye værker i Galleri Claus C på separatudstillingen "And Stay That Way".

Jette Botschinsky er født og opvokset i København. Faren var Fagottist i Symfoniorkestret og moren spillede violin og viola d'amore. Jettes morfar var den fynske maler Marius Bomund, som var ansat i 25 år på Thorvaldsens Museum, hvor han arbejdede med restaurering. Jette havde planer om at erobre verden, men hendes far krævede, at hun tog en uddannelse. Det blev en uddannelse som kunstner på Akademiet for Fri og Merkantil Kunst, dette under Otto Frello.

Det med at erobre verden blev dog ikke glemt, så i slutningen af tresserne kørte Jette og hendes ven i en gul kassevogn til Afrika, hvor hun arbejdede som kunstner, først i Etiopien og senere i Kenya. 23 år gik der før Jette Botschinsky kom tilbage til København, hvor hun hurtigt blev involveret med andre kunstnere - hun var bl.a. med til at starte Kunstnersammenslutningen Fuga.
Jette Botschinsky er i dag medlem af forskellige kunstnergrupper, kunstbestyrelser samt Billedkunstnernes Forbund (BKF).

Separatudstillingen
På separatudstillingen "And Stay That Way" vises nye værker af Jette Botschinsky og - som en lille krølle på halen - udvalgte værker af hendes morfar, fyensmaleren Marius Bomund. (Se mere i Weilbach Kunstleksikon)

Motiverne
Afrika er den store inspirationskilde. Solen og havet i kystbyen Mombasa - hvor Jette Botschinsky boede i 15 år, er gengivet i mange af hendes værker. Også Afrikas dyreliv er et yndet motiv, specielt leoparder optræder tit i hendes værker, ofte i forbindelse med kvindeskikkelser.

Brasilien er nyere på hendes horisont, hvor Amazonefloden var en stor oplevelse. Senest er det Thailand, hvor flere af de nyeste værker, der kan ses på udstillingen, er inspireret fra. Men også den nordjyske vestkyst, med dens barske natur er en inspirationskilde for Jette Botschinsky. Mange stunder har hun opholdt sig der og suget til sig af indtryk fra den stærke natur.

Fernisering 8. marts klokken 16.30 - 19.30.

Udstillingen kan opleves fra den 8. marts - 10. april.

Galleri Claus C
Store Kongensgade 118
København K.

Åbningstider:
Tirs. - tors. Klokken 11 - 17
Fred. Klokken 11 - 18
Lørd. Klokken 10 - 15

Se mere: Galleri Claus C