Flere nyheder

 
Teater
Magien er der stadig

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Magien er der stadig
Tor. 28. feb. 2013


(Foto: Per Morten Abrahamsen, Østre Gasværk Teater)

Der er dømt hippiestemning for alle sanserne, når Østre Gasværk lukker op for den 45 år gamle og elskede hippiemusical, "Hair", der i sin tid tog Broadway med storm. Og magien er der stadig. På trods af enkelte skønhedsfejl tvinger den gamle musical sit publikum tilbage til en tid med sex, stoffer, krig og kærlighed - og alt, hvad det indebærer.

Der er lange lokker, bare fødder og nøgenhed for øjet, en sød og varm lugt af røgelse for næsen og velkendte, voluminøse og ikke mindst savnede rock- og poptoner for ørerne i Østre Gasværks nyopsætning af Hair, som spiller frem til d. 12. maj.

Den nye udgave af Hair indeholder ikke så meget snak, men er snarere en potpourri af de kendte sange fremført af energiske, langhårede performere med kraftfulde stemmer. Historien om kærligheden, freden, krigen, friheden og stoffernes krydsfelt mellem lykkerus og eskapisme bliver fortalt ved hjælp af stemningen fra musikken og de medrivende og gennemførte koreografier, der integrerer ballet og breakdance med nøgenhed og psykedelisk lysshow. Og hvor den indledende del af første akt bærer en smule præg af lige at skulle i gang, før den afslappede hippiestemning breder sig blandt publikum i takt med lugten af røgelse, kommer anden afdeling igen med fuld styrke og bevarer stemningen helt frem til det afsluttende nummer.

Østre Gasværks opsætning af Hair er en nyfortolkning af den gamle musical, hvor Sanne Salomonsen, der for 42 år siden svang sine lange lokker som hovedrolleindehaver, har fået indskrevet sin egen rolle i den populære forestilling. At rollen ikke er en del af det originale manuskript og derfor ikke naturligt integreret i historien skinner igennem enkelte steder i løbet af Hairs to og en halv times hyldest til fortiden. Men skønhedsfejlene bliver ligeså hurtigt glemt, når hele Danmarks rockmama løfter taget med hits som "Let the Sunshine In" og får publikum til at bryde ud i vild jubel med løftede arme og dans langs rækkerne.

Så på trods af en forsigtig indledning og Sanne Salomonsens påtagede rolle er det den stemning af glæde og løssluppenhed, som kun Hair kan fremtrylle, der sidder tilbage, når forestillingen er slut. Og netop derfor er Østre Gasværks nyopsætning svær at komme udenom for alle dem, der nærer bare en snert af forkærlighed til tiden for peace, love and harmony.

Hair
Østre Gasværk Teater
Se spilleplan