Flere nyheder

 
Teater
Et utraditionelt dukkehjem

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Et utraditionelt dukkehjem
Man. 4. mar. 2013

Copenhagen Puppet Festival er tilbage i fabelagtig form, og store børn og voksne havde igen mulighed for at opleve dukkernes magi. I Sofie Krog Teaters gyserforestilling ''The House" ledes vi ind i et finurligt og fantasifuldt univers, hvor de herlige personager går rent i hjertet og lattermusklerne på publikum. Der er dømt fuldt (dukke)hus.

"The House" handler, som titlen antyder det, om et hus eller rettere sagt om det, der foregår bag hjemmets fire vægge, og som kun huset ved. Og når man lægger hus til en familie, der har en begravelsesforretning med tilhørende krematorium, så er det altså ikke så lidt.

I huset bor nemlig den hårdhjertede Flora gift med arving til huset Henry. Flora har i årevis passet Henrys tante, Mrs. Esperanza med det håb en dag at arve hendes smukke hjem. Da tanten pludselig ændrer testamente, tager Flora som en anden Lady Macbeth sagen i egen hånd og lægger en ondsindet plan for at få skaffet både testamentet og den gamle dame af vejen. "The House" er bestemt ikke nogen børnetime.

Til at støtte op om det til tider blodige plot har Sofie Krog Teater skabt en fantastisk kulisse. Det smukke gamle hus drager, og man får næsten lyst til at træde indenfor. De fine rammer suppleres af en række velvalgte lyd- og lyseffekter som fx elementer af skyggespil og den muntre musik, der er som taget ud af en gammel disney kortfilm og står i sjov kontrast til den på samme tid dunkle og morsomme handling.

For humoren er også et helt centralt virkemiddel. Midt ind i Floras morderiske planer træder nemlig de to ikke helt skarpe indbrudstyve, Tony og Bruno, som - mere eller mindre overraskende - viser sig at være Mrs. Esperanzas to ukendte sønner. Som et klassisk forbryderpar er den ene kun lidt skarpere end den anden, hvilket ikke siger ret meget. At Bruno desuden har det meget svært med de døde mennesker, der uvægerligt dukker op i huset og dets tilhørende krematorium, gør ikke deres indbrudsplaner nemmere. Forbryderbrødrene får dog hjælp af Mrs. Esperanzas trofaste hund, der efter en gakket gang tegn og gæt, får huset tilbage på rette hænder.

Har man aldrig set dukketeater, så er "The House" det helt rigtige sted at starte. Dukkerne kommer fuldt til live på dukkeførerne fra Sofie Krog Teaters udtryksfulde hænder. De udviser en helt utrolig sans for timing og deltaljer, der puster liv i dukkerne, så det synes helt utroligt. Man kan som publikum ikke andet end lade sig fortrylle og sidde måbende tilbage over dette helt specielle dukkehus.

Copenhagen Puppet Festival præsenterer...! kunne opleves 28. februar - 3. marts 2013.